Nowości
Dołącz do zespołu ULDO Polska
aktualnie poszukujemy osób zainteresowanych pracą na stanowisku: TECHNOLOG DS. BADAŃ I ROZWOJU
10.09.2024
Nowość! Makaroniki
Wyjątkowe ciasteczka, delikatne w środku i chrupiące na zewnątrz. Zachwycają nie tylko smakiem, ale także kolorami i formą. Można nadziewać je różnymi kremami. Często serwowane są na eleganckich przyjęciach, weselach czy na innych uroczystościach. Przygotowane na bazie mieszanki Uldo Beza.
08.07.2024
Nowość! Bułki laminowane
Chrupiąca skórka, bardzo delikatny miękisz oraz duża objętość bułek dzięki zastosowaniu laminacji. Wydłużona świeżość produktu dzięki dodaniu tłuszczu
Duża porowatość miękiszu i krótki zgryz. Przygotowane na bazie mieszanki Uldo Ultra Plus Durum.
08.07.2024
Nowość! PP Extra
Środek do przedłużenia trwałości pieczywa. Preparat przeciwpleśniowy, zapobiegający tzw. chorobie ziemniaczanej pieczywa.
04.07.2024
Nowość! Ciastka Keto
Unikatowe, niskowęglowodanowe ciastka, idealnie wpisujące się w dietę ketogeniczną. Zdrowa i pyszna alternatywa dla tradycyjnych słodyczy.
22.05.2024
Nowość! Chleb i bułki na maślance
Przygotowane na bazie mieszanki Uldo Chleb jak dawniej. Dzięki dodaniu maślanki pieczywo ma niezwykle delikatny i wilgotny miękisz, posiada niepowtarzalny smak tradycyjnych, domowych wypieków, długo zachowuje świeżość.
15.05.2024
Pinsa/ Ciabatta
Produkt do wyrobu tradycyjnego pieczywa włoskiego typu pinsa, ciabatta lub foccacia. Doskonały do przekąsek i kanapek.
09.01.2024
Drożdżowe Świeżości
Produkty o szerokim zastosowaniu: drożdżówki, chałki, strucle, rogale.
Posiada doskonały smak, utrzymuje świeżość i wilgotny miękisz przez długi czas.
10.11.2023
Max Plus
Środek wypiekowy o prostym składzie dedykowany głównie do produkcji chleba. Nadaje stabilność ciasta podczas fermentacji, dzięki dużej elastyczności pozwala na łatwe formowanie ciasta. Zapewnia dużą objętość oraz dłuższą świeżość produktu gotowego.
10.11.2023
Power Max
Środek wypiekowy o niskim dozowaniu dedykowany głównie do produkcji bułek. Zapewnia stabilność ciasta oraz regularną strukturę i porowatość miękiszu. Nadaje odpowiednią wilgotność, poprawia świeżość i objętość wyrobu gotowego.
10.11.2023
Pieczywo Keto Wysokobiałkowe
Unikatowe pieczywo niskowęglowodanowe, wysokotłuszczowe oraz wysokobiałkowe, przygotowane szczególnie z myślą o osobach stosujących diety ketogeniczne, które nie chcą eliminować pieczywa ze swoich posiłków.
05.10.2023
Ziarnuś
Pieczywo mieszane wzbogacone ziarnami i nasionami, które uzupełniają naszą dietę. Połączenie mąki pszennej, orkiszowej i żytniej zapewnia doskonały smak i długotrwałą świeżość.
15.09.2023
Mieszanka do ciastek twarogowych
Wyjątkowy produkt, przypominający tradycyjne ciasto francuskie, dający szerokie możliwości zastosowania. Znakomity w smaku, łatwy w przygotowaniu.
11.08.2023
Scones
Słodka przekąska, która doskonale nadaje się jako dodatek do kawy w czasie drugiego śniadania lub jako słodkie uzupełnienie posiłku.
24.04.2023
Chillout
Pieczywo z dodatkiem suszonych pomidorów, papryki chili, czosnku, bazylii oraz kminku, przywołujące śródziemnomorskie smaki, doskonałe na grilla.
17.04.2023
Słodowy
Wyraziste pieczywo o doskonałym smaku i aromacie, wzbogacone ziarnami słonecznika, siemienia lnianego i soi.
03.04.2023
Chleb jak dawniej
Znakomite pieczywo pszenne, które swoim smakiem, zapachem oraz strukturą przywołuje wspomnienia tradycyjnego pieczywa pszennego, wypiekanego przez rzemieślnicze piekarnie sprzed lat.
06.12.2022
Gruszka i Pietruszka
Wyjątkowe pieczywo stworzone dzięki odpowiednio dobranym składnikom, zawierające w swoim składzie suszoną gruszkę i suszoną pietruszkę, które znakomicie wzbogacają walory smakowe i odżywcze produktu.
06.12.2022
Żniwny z orkiszem
Wyjątkowe pieczywo pszenne, stworzone dzięki odpowiedniemu połączeniu różnorodnych mąk, takich jak mąka pszenna, mąka żytnia, mąka orkiszowa i mąka jęczmienna.
04.10.2022
Chleb Żytni z rozmarynem
Wyjątkowe pieczywo żytnie wzbogacone rozmarynem oraz prażoną cebulą, dzięki czemu uzyskano niepowtarzalny smak i aromat, zachowując walory pełnowartościowego pieczywa żytniego. Chleb wykonany na bazie Uldo GrillLOVE.
04.10.2022
Szanowni Klienci i Przyjaciele,
Od 30 lat jesteśmy Waszym Partnerem w tworzeniu różnorodnych wypieków, cieszących się dużym zainteresowaniem i uznaniem wielu konsumentów.
Dziękujemy za 30 lat współpracy.
Zarząd i Pracownicy ULDO Polska.
... więcej
01.06.2022
Bułki Ukraińskie
Tradycyjne ukraińskie bułki. Posiadają wyrazisty smak i aromat dzięki dodaniu kolendry.
23.05.2022
GrillLOVE
Doskonałe pieczywo na grilla oraz do codziennego spożycia na śniadanie i kolację.
19.04.2022
Ukraiński
Tradycyjny ukraiński żytnio-pszenny chleb. Wyrazisty smak i aromat dzięki dodaniu kolendry. Doskonała alternatywa dla jasnego pieczywa pszennego.
28.03.2022
Babka Premium
Wyjątkowo lekka, aromatyczna, puszysta i delikatna babka premium o doskonałej jakości. Posiada bardzo szerokie zastosowanie, umożliwia produkcję babek o różnym kształcie, jak również muffinów oraz blatów do ciast deserowych.
28.03.2022
Babka Premium Czekoladowa
Wyjątkowo lekka, aromatyczna, puszysta i delikatna babka premium o doskonałej jakości. Posiada bardzo szerokie zastosowanie, umożliwia produkcję babek o różnym kształcie, jak również muffinów oraz blatów do ciast deserowych.
28.03.2022
BMF
Produkt o szerokim zastosowaniu: drożdżówki, chałki, babki drożdżowe, ciasta z owocami, rogale półcukiernicze. Stabilny zarówno podczas procesu produkcji przemysłowej, jak i rzemieślniczej, nadaje się do produkcji w procesie mrożenia. Zachowuje świeżość przez długi czas.
08.03.2022
Nowa formuła! Chleb bez pszenicy Plus
Chleb bez pszenicy to pieczywo dedykowane osobom, które chcą wyeliminować pszenicę ze swojej codziennej diety.
03.11.2021
Bułki z magnezem
Wyjątkowe pieczywo, będące źródłem magnezu, pochodzącego z naturalnych składników, dzięki czemu umożliwia suplementację magnezu wraz z codziennym posiłkiem. Dodatkowo zostało wzbogacone czarnym ryżem, popularnym w kuchni azjatyckiej, który nadaje pieczywu doskonały smak, aromat i apetyczny wygląd.
03.11.2021
Żytni z jabłkiem
Popularne pieczywo żytnie wzbogacone suszonym jabłkiem, dzięki swoim walorom odżywczym i smakowym, stanowi doskonałe uzupełnienie zdrowej diety oraz alternatywę dla pieczywa pszennego.
03.11.2021
Pączek Lux
Pączek premium, delikatny i wyjątkowo aromatyczny, posiada dużą objętość oraz wysoką obwódkę, łatwy do wykonania - nie wymaga dodania jaj, stabilny podczas procesu produkcji, doskonale nadaje się zarówno do produkcji ręcznej, jak i maszynowej, zachowuje świeżość przez długi czas.
28.10.2021
Biszkopt J
Produkt o szerokim zastosowaniu, doskonale nadający się na blaty do ciast deserowych i tortów, a także do przygotowania rolady, łatwy do wykonania, zapewnia dużą objętość, ładną barwę oraz znakomity smak.
28.10.2021
Bułka z ziarnem
Bułka z dodatkiem ziaren soi i słonecznika, zawierająca także siemię lniane oraz płatki ziemniaczane, posiada doskonały smak, apetyczny wygląd oraz zachowuje świeżość przez długi czas. Produkt posiada cenne wartości odżywcze, charakteryzuje się dużą stabilnością podczas procesu produkcji.
07.07.2021
O!mega IG CL
Pieczywo o wyjątkowo niskim Indeksie Glikemicznym 33,9 - to wskaźnik wzrostu stężenia glukozy we krwi, po spożyciu danego produktu. Jest to wartość wyjątkowo niska dla tradycyjnego pieczywa, dzięki czemu O!MEGA IG stanowi doskonałą propozycję dla osób dbających o zdrowie, które nie chcą rezygnować z pieczywa w swojej diecie.
05.05.2021
Tuzin Ziaren
Pieczywo o wyjątkowych właściwościach w zakresie suplementacji magnezu ( 2 kromki = 100% RWS). Na prawdziwe bogactwo smaku i cennych wartości odżywczych pieczywa TUZIN ZIAREN składa się aż 12 ziaren: ryż czarny, słonecznik, proso łuskane, sezam biały, sezam czarny, siemię lniane złociste, siemię lniane brązowe, soja, szałwia hiszpańska (nasiona chia), żyto, pszenica, dynia.
09.04.2021
Graham CL
Wyjątkowo smaczne pieczywo graham, o wyrazistym smaku, delikatnym wnętrzu oraz chrupiącej skórce. GRAHAM to także znakomite źródło cennych wartości odżywczych, które sprawiają, że nasz codzienny posiłek staje się zdrową przyjemnością dla całej rodziny.
09.04.2021
Pieczywo z kiełkami żytnimi
Znakomite i wyraziste w smaku pieczywo, o dużej zawartości kiełków żytnich, tak cenionych przez osoby dbające o zróżnicowaną i zbilansowaną dietę.
22.02.2021
Piccanto
Wyjątkowe pieczywo o wyrazistym smaku i zapachu, wzbogacone suszoną papryką, papryką chilli oraz mieszanką ziół: bazylią, oregano i tymiankiem.
30.11.2020
Florentynka Profit
Mieszanka do przygotowania popularnych ciasteczek z ziarnami lub innymi dodatkami.
17.11.2020
T22
Wydajny środek wypiekowy z grupy Clean Label. Produkt znacząco przedłuża świeżość pieczywa, które przy odpowiednim zabezpieczeniu, nie traci swojej miękkości i walorów smakowych przez min.14 dni. Doskonale sprawdza się zarówno w obróbce ręcznej, jak i w produkcji na liniach przemysłowych.
24.06.2020
Chleb Kozacki
Produkt inspirowany tradycyjnym chlebem z Ukrainy. Wyjątkowo smaczne pieczywo, w którym zastosowano specjalną mąkę żytnią, posiada chrupiącą i popękaną skórkę, zwarty miękisz oraz zachowuje świeżość przez długi czas.
09.06.2020
Złocisty Plus
Unikatowe pieczywo pszenne o cechach typowych dla pieczywa żytniego, jak zwarty i wilgotny miękisz oraz długotrwała świeżość. Zastosowanie mąki uzyskanej ze specjalnego przemiału nadaje pieczywu doskonały smak, dodatkowo wzbogacony poprzez dodanie płatków ziemniaczanych i czarnuszki.
06.04.2020
ULDO Polska na EXPO SWEET 2020
Kolejna edycja Targów EXPO SWEET 2020 za nami! Wszystkim naszym Klientom i Gościom, z którymi mieliśmy przyjemność spotkać się na naszym stoisku w dniach 23-26.02.2020r. oraz zaprezentować nowe produkty, serdecznie dziękujemy za miłe i inspirujące rozmowy.
...więcej
04.03.2020
Drożdżówka bez cukru
Drożdżówka inna niż wszystkie! Wyjątkowy produkt do wyrobu różnorodnych ciast drożdżowych, takich jak drożdżówki, rogale, chałki, strucle oraz szereg innych produktów. Cechą wyróżniającą produktu jest brak cukru w składzie, który został zastąpiony inuliną. Produkt gotowy posiada doskonały smak, delikatny miękisz oraz smaczną skórkę.
21.02.2020
Nadzienie serowe
Delikatna masa serowa o wyrazistym smaku i szerokim zastosowaniu. Produkt o uniwersalnym zastosowaniu, może być wykorzystywany zarówno jako nadzienie do drożdżówek, dodatek do innych wyrobów cukierniczych, jak również do wyrobu serników, tortów i ciast. Charakteryzuje się dużą stabilnością, gwarantuje powtarzalność produktów, nie zmniejsza objętości w trakcie wypieku, nadaje się do maszyn dozujących, a także do mrożenia.
21.02.2020
Beza Extra
Śnieżnobiała beza o uniwersalnym zastosowaniu. Produkt bardzo łatwy w przygotowaniu i zastosowaniu, do różnorodnych słodkich wypieków. Posiada doskonały smak, nie chłonie wody, dzięki czemu pozostaje krucha przez długi czas, charakteryzuje się jednolitą, gładką strukturą. Znakomicie sprawdza się zarówno do wyrobu lekkich i puszystych bez, smacznych kokosanek, a także jako uzupełnienie lub do dekoracji różnego typu ciast deserowych.
21.02.2020
Fresco Plus Premium Profit
Wyjątkowo wydajny środek wypiekowy do pieczywa pszennego i mieszanego z grupy Clean Label. Doskonale nadaje się do wypieku chlebów oraz bułek. Pozwala uzyskać dużą objętość pieczywa, które charakteryzuje się chrupką i ładnie wybarwioną skórką oraz delikatnym miękiszem o równomiernej porowatości. Dodatkowo znacząco przedłuża świeżość produktu nawet do 5 dni. Środek wypiekowy charakteryzujący się niskim dozowaniem, doskonale sprawdza się zarówno w obróbce ręcznej, jak i w obróbce maszynowej.
31.01.2020
Master Plus
Środek wypiekowy nowej generacji do pieczywa mieszanego. Pozwala uzyskać znacznie większą objętość produktu gotowego, a także przedłuża jego świeżość. Zwiększa wodochłonność ciasta, co korzystnie przekłada się na ekonomię produkcji. Środek wypiekowy doskonale sprawdza się zarówno w obróbce ręcznej, jak i w obróbce maszynowej.
31.01.2020
Pieczywo Razowo-Żytnie IG
Wyjątkowe pieczywo przygotowane na bazie mąki żytniej, charakteryzujące się niskim Indeksem Glikemicznym wynoszącym 44,40. To także doskonały smak i aromat, tak charakterystyczny dla typowego pieczywa żytniego, a także źródło cennych wartości odżywczych, w tym licznych witamin i minerałów.
13.12.2019
Pano Vegano Premium Profit
Unikatowe pieczywo wegańskie, bez drożdży, stworzone z myślą o osobach aktywnych. Odpowiednio dobrany skład produktu dostarcza cennych wartości odżywczych oraz zapewnia uczucie sytości. Bogactwo ziaren i nasion zapewnia także znakomite walory smakowe, czyniąc posiłek przyjemnością. To doskonała przekąska dla wszystkich dbających o zdrowie, a szczególnie dla osób aktywnych.
29.11.2019
Cebula i szczypiorek
Doskonałe w smaku pieczywo mieszane, stworzone dzięki wzbogaceniu produktu suszonymi warzywami, które dostarczają znakomitych walorów smakowych i odżywczych.
29.11.2019
ULDO Polska na BAKEPOL 2019
Kolejna edycja Targów BAKEPOL, tym razem w Krakowie, za nami! Wszystkim naszym Klientom i Gościom, z którymi mieliśmy przyjemność spotkać się na naszym stoisku w dniach 12-14.09.2019r. oraz zaprezentować nowe produkty z grupy Premium Profit, serdecznie dziękujemy za miłe i inspirujące rozmowy.
...więcej
16.09.2019
Żytnie z warzywami
Wyjątkowe połączenie pieczywa żytniego z suszonymi warzywami, dzięki czemu uzyskano oryginalne, smaczne i aromatyczne pieczywo o doskonałych walorach odżywczych. Dodanie w odpowiednich proporcjach suszonych warzyw: marchwi, buraka, papryki, cebuli, szczypiorku i czosnku, wzbogaciło tak cenione przez konsumentów pieczywo żytnie
11.09.2019
Chleb z pieprzem
Wyjątkowo smaczne połączenie popularnego pieczywa mieszanego z czarnym pieprzem oraz żółtym serem, które nadają niepowtarzalny i wyrazisty smak i aromat. Produkt gotowy charakteryzuje się delikatnym i sprężystym miękiszem oraz chrupiącą skórką, a także posiada atrakcyjny i oryginalny wygląd, stanowiąc doskonałą alternatywę dla typowego pieczywa pszennego.
11.09.2019
Activ Premium Profit
Activ to smaczne połączenie zwartego i wilgotnego miękiszu z chrupiącą skórką, wzbogaconą kaszą kukurydzianą i płatkami ziemniaczanymi. To produkt zapewniający uczucie sytości przez długi czas,o bogatych walorach odżywczych, dzięki czemu doskonale sprawdza się jako przekąska dla osób aktywnych.
27.05.2019
Bułki Mleczne Premium Profit
Produkt o bardzo szerokim zastosowaniu, do wyrobu różnorodnego asortymentu drożdżówek, rogali, chałek, babek i ciast drożdżowych oraz wielu innych produktów. Wypieki charakteryzują się delikatną i sprężystą strukturą oraz znakomitym smakiem i aromatem.
27.05.2019
Bursztynowy Premium Profit
Bursztynowy to unikatowe pieczywo mieszane, które dzięki zastosowaniu odpowiednio dobranych składników, w tym mąki uzyskanej ze specjalnego przemiału, charakteryzuje się zwartym i wilgotnym miękiszem, tak charakterystycznym dla pieczywa żytniego. Dodatkowo wzbogacenie produktu posypką zawierającą m.in. czarnuszkę, czosnek i przyprawy, tworzy wyjątkowo smaczną i Aromatyczną całość.
27.05.2019
Ciasto Marchewkowe Premium Profit
Aromatyczne Ciasto Marchewkowe z dodatkiem suszonej marchwi, nadającej produktowi delikatną barwę oraz wyrazisty smak marchewkowy. Produkt o bardzo szerokim zastosowaniu, doskonale nadający się zarówno do ciast o różnych formach, jak również na blaty do ciast deserowych.
27.05.2019
Farmerski Premium Profit
Farmerski to pieczywo żytnie z dodatkiem mielonych pomidorów i prażonej cebuli. Charakterystyczny kwaskowy smak i aromat stanowią doskonałą alternatywę dla pieczywa pszennego. Dodatkowo zawartość warzyw wyróżnia ten produkt wobec typowego pieczywa żytniego.
27.05.2019
Foremka z ziarnami Premium Profit
Foremka z ziarnami to pieczywo mieszane o odpowiednio dobranych składnikach. Dodatkowo zostało wzbogacone posypką z różnorodnych ziaren, dzięki której uzyskano wyjątkowo smaczną całość. To znakomita propozycja na posiłek każdego dnia, dla całej rodziny.
27.05.2019
Orkisz Graham Premium Profit
Orkisz Graham to pieczywo stworzone z połączenia różnych mąk, jak mąka pszenna, pszenna orkiszowa pełnoziarnista, pszenna graham oraz mąka żytnia i mąka sojowa. Dzięki odpowiedniemu połączeniu różnorodnych składników, uzyskano produkt o znakomitych walorach smakowych i odżywczych.
27.05.2019
Posypka Activ Premium Profit
Oryginalnie wyglądająca posypka do pieczywa, przygotowana z połączenia w odpowiednich proporcjach kaszy kukurydzianej i płatków ziemniaczanych. Posypka znakomicie wzbogaca produkt gotowy zarówno smakowo, jak i wizualnie.
27.05.2019
XXIV Ogólnopolski Turniej na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik i Piekarz zakończony.
W dniu 03.04.2019r. odbył się finał kolejnej edycji Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik i Piekarz. ULDO Polska tradycyjnie już wsparła to wyjątkowe wydarzenie. Wszystkim Uczestnikom, a w szczególności Laureatom, serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów!
...więcej
04.04.2019
ULDO Polska na Targach Expo Sweet 2019
Kolejna edycja Targów Expo Sweet w Warszawie za nami! Wszystkim naszym Klientom i Gościom, z którymi mieliśmy przyjemność spotkać się na naszym stoisku w dniach 17-20.02.2019r., serdecznie dziękujemy za miłe i inspirujące rozmowy.
...więcej
25.02.2019
Bułki Mleczne Lux
Uniwersalny produkt do ciast drożdżowych, o bardzo szerokim zastosowaniu. Dzięki odpowiednio dobranym składnikom, możliwe jest uzyskanie dowolnych kształtów i form produktu gotowego, m.in. tradycyjnych drożdżówek, rogali, chałek, ciast z owocami, o doskonałym smaku i delikatnym aromacie.
25.02.2019
Kruche Lux
Uniwersalny produkt dający możliwość produkcji różnorodnego asortymentu.
Odpowiednia kompozycja składników umożliwia wytwarzanie zarówno typowych słodkich wyrobów, jak ciastka kruche czy blaty ciast, ale także różnego rodzaju pasztecików, zapewniając odpowiednią trwałość wyrobu gotowego, doskonały smak oraz strukturę
25.02.2019
Volum Max
Nowoczesny środek wypiekowy o dozowaniu 0,5% i uniwersalnym zastosowaniu. Produkt może być stosowany do produkcji różnorodnego pieczywa, zarówno pieczywa drobnego o różnych formach, bagietek oraz chlebów.
15.02.2019
Bułki z chrzanem i burakiem
Doskonałe w smaku pieczywo pszenne, wzbogacone suszonymi warzywami, takimi jak chrzan i burak. Wyjątkowo smaczne połączenie popularnego pieczywa pszennego z suszonymi warzywami, takimi jak chrzan i burak.
15.02.2019
Bułki z aronią i wiesiołkiem
Wyjątkowe pieczywo mieszane, z dodatkiem aronii i wiesiołka. Produkt stworzony z połączenia różnorodnych mąk, takich jak mąka pszenna, mąka pszenna orkiszowa, mąka żytnia, a także mąka z wiesiołka.
15.02.2019
Czekoladowe Profit
Mocno czekoladowe ciasto o korzystnej kalkulacji cenowej. Produkt o bardzo szerokim zastosowaniu, doskonale nadający się do produkcji różnorodnych słodkich wypieków, w tym także ciast deserowych i popularnych muffin.
28.01.2019
Frost Extra
Nowoczesny środek wypiekowy do odroczonego rozrostu. Umożliwia jeszcze dłuższe prowadzenie ciasta przy zachowaniu objętości oraz gwarantuje jego dużą stabilność po wyjęciu z chłodni. Pozwala uzyskać powtarzalność wypieku, lepszy smak, bardziej chrupiącą skórkę przy zachowaniu delikatnego miękiszu, a także dłuższą świeżość wyrobu gotowego.
02.01.2019
Piernik Profit
Tradycyjny piernik o ciemnej barwie oraz delikatnym korzennym smaku i aromacie. Posiada bardzo szerokie zastosowanie, doskonale sprawdza się w postaci blatów do ciast.
12.12.2018
Drożdżowe Fresh 10%
Produkt o niskim dozowaniu i szerokim zastosowaniu, dostosowany również do odroczonego rozrostu. Umożliwia produkcję różnorodnego asortymentu ciast drożdżowych półcukierniczych, jak drożdżówki, rogale, chałki i inne.
19.11.2018
Pszenne Fresh
Środek wypiekowy o dozowaniu 1%, do pieczywa pszennego. Przedłuża świeżość produktu nawet do 4-5 dni, nadaje się do obróbki ręcznej i maszynowej.
09.11.2018
ULDO Polska na Polagra-Tech 2018
Kolejna edycja Targów Polagra-Tech w Poznaniu za nami! Wszystkim naszym Klientom i Gościom, z którymi mieliśmy przyjemność spotkać się na naszym stoisku w dniach 30.09.- 04.10.2018r., serdecznie dziękujemy za miłe i inspirujące rozmowy.
...więcej
04.10.2018
Pieczywo wysokobiałkowe
Wyjątkowo smaczne pieczywo wysokobiałkowe, z dodatkiem licznych ziaren, takich jak siemię lniane, soja, sezam i słonecznik. Odpowiednio dobrane składniki pozwoliły uzyskać pieczywo o wysokiej zawartości białka, będące idealnym uzupełnieniem diet wysokobiałkowych, a przy tym smaczne i delikatne.
28.09.2018
Warzywniak Plus
Doskonałe w smaku pieczywo, będące połączeniem delikatnego pieczywa pszennego z suszonymi warzywami, t.j.:marchew, burak, papryka, czosnek i prażona cebula. Odpowiednie proporcje warzyw nadają pieczywu delikatny, słodkawy smak oraz atrakcyjny wygląd, czyniąc produkt wyjątkowo smaczną alternatywą dla typowego pieczywa pszennego.
28.09.2018
Chia Extra
Pieczywo pszenne wzbogacone nasionami chia, dzięki którym otrzymano znakomite walory smakowe oraz odżywcze produktu gotowego. Dzięki zastosowaniu nasion chia, produkt posiada charakterystyczny smak oraz stanowi źródło cennych wartości odżywczych, w tym kwasów tłuszczowych Omega 3.
28.09.2018
Bułki Mleczne orkiszowe
Produkt o bardzo szerokim zastosowaniu, przygotowany na bazie mąki orkiszowej. Możliwość przygotowania różnorodnego asortymentu, zarówno tradycyjnych drożdżówek i chałek, ale także różnorodnych babek, ciast oraz produktów z nadzieniem typu kapuśniak.
28.09.2018
Babka o smaku truskawkowym
Produkt o szerokim zastosowaniu, do wyrobu różnorodnych ciast biszkoptowo – tłuszczowych. Produkt posiada przyjemny truskawkowy smak i aromat, a także oryginalny kolor miękiszu, wyróżniający się wobec innych tego typu wyrobów.
27.08.2018
Babka o smaku jagodowym
Produkt o szerokim zastosowaniu, do wyrobu różnorodnych ciast biszkoptowo – tłuszczowych. Produkt posiada przyjemny jagodowy smak i aromat, a także oryginalny kolor miękiszu, wyróżniający się wobec innych tego typu wyrobów.
09.07.2018
Babka o smaku arbuzowym
Produkt o szerokim zastosowaniu, do wyrobu różnorodnych ciast biszkoptowo – tłuszczowych. Produkt posiada przyjemny arbuzowy smak i aromat, a także oryginalny kolor miękiszu, wyróżniający się wobec innych tego typu wyrobów.
09.07.2018
Posypka PROFIT
Posypka przygotowana z połączenia w odpowiednich proporcjach kaszy jaglanej, słonecznika oraz lnu.
23.05.2018
XXIII Ogólnopolski Turniej na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik i Piekarz zakończony.
W dniu 18.04.2017r. odbył się finał kolejnej edycji Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik i Piekarz. ULDO Polska tradycyjnie już wsparła to wyjątkowe wydarzenie. Wszystkim Uczestnikom, a w szczególności Laureatom, serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów!
...więcej
18.04.2017
Gryczany Plus
Aromatyczne pieczywo o dużej zawartości mąki gryczanej, dzięki której uzyskano pieczywo o charakterystycznym oraz wyrazistym smaku i aromacie gryki. Pieczywo charakteryzuje się wilgotnym i delikatnym miękiszem, zachowuje świeżość przez długi czas.
02.03.2018
Warzywniak
Doskonałe w smaku pieczywo, będące połączeniem delikatnego pieczywa pszennego z suszonymi warzywami, takimi jak marchew, burak, prażona cebula. Odpowiednie proporcje warzyw nadają pieczywu delikatny, słodkawy smak oraz atrakcyjny wygląd, czyniąc produkt wyjątkowo smaczną alternatywą dla typowego pieczywa pszennego.
02.03.2018
Królewski
Doskonałe w smaku pieczywo przygotowane z połączenia w odpowiednich proporcjach mąki pszennej, żytniej i sojowej, dzięki czemu uzyskano produkt o oryginalnym smaku i aromacie. Dodatkowo produkt został wzbogacony wyjątkowo smaczną posypką, która nie tylko wzbogaca walory smakowe produktu, ale także jego wartości odżywcze.
02.03.2018
Bułki z kaszą jaglaną
Aromatyczne bułki z dużą zawartością kaszy jaglanej, która nadaje produktowi charakterystyczny, wyrazisty smak i aromat. Pieczywo z kaszą jaglaną dostarcza dodatkowo korzystnych dla organizmu składników odżywczych, dzięki czemu stanowi doskonałą alternatywę dla jasnego pieczywa pszennego.
02.03.2018
ULDO Polska na EXPO SWEET 2018
Jubileuszowa X edycja Targów EXPO SWEET zakończona. Wszystkim naszym Klientom i Gościom, którzy odwiedzili nasze stoisko w Hali Expo XXI, bardzo dziękujemy za miłe i inspirujące rozmowy na temat naszych produktów i branży. Do zobaczenia za rok!
...więcej
01.03.2018
Jupiter
Środek wypiekowy dedykowany szczególnie do pieczywa mieszanego oraz drobnego pieczywa pszennego. Pozwala uzyskać dużą objętość oraz długotrwałą świeżość produktu gotowego, a w przypadku bułek wyraźny znak. Dzięki odpowiednio dobranym składnikom, umożliwia uzyskanie produktu z „czystą etykietą”.
10.01.2018
Chia Lux
Pieczywo mieszane z dodatkiem nasion Chia, dedykowane do produkcji „na taśmę”. Możliwość produkcji bochenków okrągłych, podłużnych oraz chleba foremkowego. Produkt stanowi źródło kwasów Omega 3, a także innych wartości odżywczych, spełnia również wymogi czystej etykiety.
02.11.2017
Orkisz Plus
Pieczywo mieszane orkiszowe, dedykowane do produkcji „na taśmę”. Możliwość produkcji bochenków okrągłych, podłużnych oraz chleba foremkowego. Produkt posiada dużą wilgotność, dzięki czemu zachowuje świeżość przez długi czas, spełnia również wymogi czystej etykiety.
02.11.2017
Bułki Mleczne CL
Uniwersalny produkt do przygotowania różnorodnych ciast drożdżowych. Umożliwia produkcję szerokiego asortymentu wyrobów drożdżowych takich jak drożdżówki, rogale, chałki, strucle oraz szereg innych produktów. Dzięki odpowiednio dobranym składnikom, produkt gotowy spełnia wymogi czystej etykiety.
23.10.2017
Parzone Uniwersalne
Koncentrat ciasta parzonego o uniwersalnym zastosowaniu. Możliwość produkcji z jednej receptury eklerów, ptysiów, gniazdek, ciasta Karpatka, groszku ptysiowego itp. Bardzo dobrze sprawdza się w obróbce ręcznej jak i maszynowej. Zapewnia prosty i szybki proces przygotowania.
04.10.2017
ULDO Polska na BAKEPOL 2017
Kolejna edycja Targów BAKEPOL w Lublinie za nami! Wszystkim naszym Klientom i Gościom, z którymi mieliśmy przyjemność spotkać się na naszym stoisku w dniach 09-12.09.2017r., serdecznie dziękujemy za miłe i inspirujące rozmowy.
...więcej
14.09.2017
Odkryj nowe Słodkie Inspiracje od ULDO
Zapraszamy do poznania kolejnych autorskich receptur cukierniczych, przygotowanych na bazie produktów ULDO. To łatwe w przygotowaniu i wyjątkowo smaczne propozycje dla każdej cukierni i piekarni.
04.09.2017
Bułki O!MegaKorn
Połączenie doskonałego smaku, atrakcyjnego wyglądu oraz cennych wartości odżywczych. Bułki posiadają wyjątkowy, delikatnie słodkawy smak, dzięki zawartości miodu oraz innych starannie dobranych składników.Produkt stanowi źródło kwasów Omega 3, a także innych wartości odżywczych, spełnia również wymogi Clean Label.
04.09.2017
Pieczywo Sahari
Pieczywo pszenne z dodatkiem wielu ziaren, produkt Clean Label. Doskonałe połączenie delikatnego i puszystego miękiszu z chrupiącą skórką, którą można wzbogacić dowolną posypką. Dodatek wielu ziaren, takich jak siemię lniane, słonecznik, sezam, soja, znakomicie wzbogacają walory pieczywa, tworząc smaczną i aromatyczną kompozycję.
04.09.2017
Święto Chleba i Piernika w Jaworze 25-27.08.2017r.
W dniach 25-27 sierpnia 2017r. ULDO Polska miała przyjemność uczestniczyć w odbywającym się w Jaworze Święcie Chleba i Piernika, podczas którego promowano rzemiosło piekarskie i cukiernicze oraz pobito kolejny rekord na najdłuższy piernik w Polsce.
Bułka Pradawna
Aromatyczna bułka pszenna, bogata w różnorodne ziarna i nasiona, które tworzą wyjątkowo smaczną i aromatyczną kompozycję, zachowuje świeżość przez długi czas.Odpowiednio dobrane składniki czynią produkt bogatym źródłem cennych wartości odżywczych, w tym licznych witamin i minerałów.
01.06.2017
Posypka z Chia
Odpowiednio dobrana kompozycja ziaren i nasion tworząca jednolitą strukturalnie posypkę, przy dużej różnorodności wizualnej. Produkt doskonale sprawdzający się zarówno jako posypka dekoracyjna do każdego typu pieczywa oraz jako dodatek do ciasta.
01.06.2017
XXII Ogólnopolski Turniej na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik i Piekarz zakończony.
W dniu 05.04.2017r. odbył się finał kolejnej edycji Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik i Piekarz. ULDO Polska tradycyjnie już wsparła to wyjątkowe wydarzenie. Wszystkim Uczestnikom, a w szczególności Laureatom, serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów!
...więcej
06.04.2017
II Regionalne Targi Piekarsko – Cukiernicze
W dniu 18.03.2017r. odbyły się II Regionalne Targi Piekarsko – Cukiernicze, zorganizowane w Zielonej Górze przez JUREKO Serwis Gastro. ULDO Polska miała przyjemność uczestniczyć w tym wydarzeniu. Dziękujemy naszym Klientom za wszystkie spotkania i rozmowy w czasie targów, a także za udział w szkoleniu i w licytacji.
...więcej
20.03.2017
Chleb z Pradawnymi Zbożami
Pieczywo o wyjątkowym charakterze. Zawiera mąki z pradawnych odmian pszenicy: orkisz, płaskurki oraz samopszy, które charakteryzują się specyficznymi właściwościami funkcjonalnymi oraz smakowymi. Jest bogate w ziarna słonecznika, siemienia lnianego, soi i sezamu, które nadają produktowi wyjątkowy smak. Pieczywo utrzymuje świeżość przez długi czas, dzięki zastosowaniu innowacyjnych rozwiązań enzymatycznych.
10.03.2017
Chleb z Jęczmieniem
Aromatyczne, pełne smaku pieczywo, o ciemnym, równomiernym miękiszu. Posiada wysoką zawartość mąki jęczmiennej. Zachowuje świeżość przez długi czas.
10.03.2017
Waniliowa Inspiracja
Mieszanka do produkcji ciast biszkoptowo- tłuszczowych o uniwersalnym zastosowaniu. Doskonale nadaje się zarówno do wyrobu muffinów, babek jak i ciast z owocami i kruszonką. Ciasto charakteryzuje się przyjemnym smakiem i aromatem oraz pozostaje świeże przez długi czas.
10.03.2017
Frost CL
Środek wypiekowy dedykowany do odroczonego wypieku, w wersji Clean Label. Pieczywo utrzymuje bardzo długo świeżość, dzięki zastosowaniu innowacyjnych rozwiązań enzymatycznych.
10.03.2017
ULDO Polska na EXPO SWEET 2017
IX edycja Targów EXPO SWEET zakończona! Wszystkim naszym Klientom i Gościom, którzy odwiedzili nasze stoisko w dniach 26.02-01.03. 2017 r., serdecznie dziękujemy za miłe i inspirujące spotkania, dzięki którym stale możemy rozwijać i udoskonalać nasze produkty.
...więcej
03.03.2017
Kwas Pszenny Płynny
Środek wypiekowy przeznaczony do produktów pszennych (bułki, chleby, pieczywo drobne). Zapewnia aromatyczne, smaczne i długo świeże wypieki pszenne o równomiernej porowatości i elastycznym miękiszu.
02.01.2017
Wezuwiusz
Produkt przeznaczony do pieczywa pszennego i mieszanego, zapewniający ciastu stabilność oraz dużą objętość i długotrwałą świeżość produktu gotowego.
Dzięki odpowiednio dobranym składnikom, doskonale sprawdza się zarówno
w produkcji rzemieślniczej, jak również na liniach przemysłowych.
Produkt wolny od „E”, pozwalający uzyskać pieczywo z „czystą etykietą”.
02.01.2017
Master
Środek wypiekowy nadający pieczywu dużą objętość i długotrwałą świeżość. Dzięki starannie wyselekcjonowanym enzymom i emulgatorom, środek powoduje zwiększenie objętości oraz przedłużenie świeżości pieczywa do 7 dni, a w przypadku zastosowania pasteryzacji, do 21 dni.
05.12.2016
Ultra Plus Durum
Środek wypiekowy do produkcji pieczywa pszennego, jak również mieszanego, bułek, bagietek, chlebów. Wzbogacony o kwas z pszenicy durum oraz drożdże instant.
.04.11.2016
Universal Profit
Uniwersalny środek wypiekowy o dozowaniu 0,5% przeznaczony do bułek oraz chleba. Uzyskujemy produkty o dużej objętości, świeże przez długi czas.
.04.11.2016
ULDO Polska na POLAGRA-TECH 2016
Już po raz kolejny ULDO Polska miała przyjemność uczestniczyć w największych targach branżowych Polagra-Tech, które odbyły się w dniach 25-29 września 2016r. Wszystkim naszym Klientom i Gościom, z którymi mieliśmy przyjemność spotkać się na naszym stoisku, serdecznie dziękujemy za liczne spotkania oraz miłe i inspirujące rozmowy.
...więcej
03.10.2016
NOWA FORMUŁA! Panettone
Tradycyjna włoska babka Panettone posiadająca charakterystyczny miękisz o wydłużonej strukturze. Specjalne aromatyczne komponenty w połączeniu z bakaliami nadają produktowi niepowtarzalne walory smakowe i zapachowe. Dzięki zastosowaniu nowej formuły produkt pozostaje świeży przez długi czas.
25.09.2016
Bułki Żytnie 100%
Bułki Żytnie 100% przygotowane wyłącznie z mąki żytniej. Po upieczeniu bułki są smaczne i aromatyczne, posiadają naturalny kolor bez dodatku słodów, zachowują świeżość przez długi czas. Możliwość przygotowania produktu gotowego w oparciu o dowolne proporcje różnych typów mąki żytniej, produkt Clean Label.
25.09.2016
Sos Profit
Sos przeznaczony do bezpośredniego użycia, doskonale nadaje się do zapiekania (nie pali się) oraz do mrożenia (nie rozwarstwia się), można go używać do produkcji pizzy, zapiekanek i innych przekąsek.
16.09.2016
Ale Bochen!
Pieczywo mieszane nawiązujące do smaku tradycyjnego chleba. Charakteryzuje się dużą objętością i wilgotnością, dzięki czemu zachowuje świeżość przez długi czas.
07.09.2016
Święto Chleba i Piernika w Jaworze 26-28.08.2016r.
W dniach 26-28 sierpnia 2016r. ULDO Polska miała przyjemność uczestniczyć w odbywającym się w Jaworze Święcie Chleba i Piernika, podczas którego promowano rzemiosło piekarskie i cukiernicze oraz pobito kolejny rekord na najdłuższy piernik w Polsce. Organizatorom gratulujemy wyjątkowej atmosfery tego wydarzenia, zaś Gościom dziękujemy za miłe spotkania.
Ciastka z Płatkami Jaglanymi
Ciasteczka przygotowane na bazie płatków jaglanych, wzbogacone dodatkowo cukrem brązowym. Odpowiednie połączenie składników pozwoliło uzyskać ciastka o doskonałym smaku i aromacie. Zastosowanie płatków jaglanych wzbogaca nie tylko walory smakowe, ale także wartości odżywcze.
01.07.2016
Ciastka Activ
Uniwersalny produkt, który może zostać wzbogacony dowolnymi dodatkami, takimi jak płatki, ziarna, suszone owoce, orzechy itp. Połączenie w odpowiednich proporcjach cukru brązowego i innych składników pozwoliło uzyskać kruche ciasteczka o niepowtarzalnym smaku.
13.06.2016
Ciastka Orkiszowe
Wyjątkowo smaczne kruche ciasteczka, których głównym składnikiem jest mąka orkiszowa. Dzięki zastosowaniu pełnoziarnistej mąki orkiszowej, uzyskano niepowtarzalny smak i aromat. To smaczna przekąska, która dzięki odpowiednio dobranym składnikom, posiada dużo błonnika.
13.06.2016
XXI Ogólnopolski Turniej na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik i Piekarz zakończony.
W dniu 13 kwietnia 2016r. odbył się finał kolejnej edycji Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik i Piekarz. ULDO Polska tradycyjnie już wsparła to wyjątkowe wydarzenie. Wszystkim Uczestnikom, a w szczególności Laureatom, serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów!
...więcej
15.04.2016
Zamkowy
Chleb mieszany z bogatą kompozycją ziaren. Odpowiednio dobrane składniki, takie jak siemię lniane, słonecznik, soja, kasza jaglana, sezam oraz płatki kukurydziane pozwoliły uzyskać produkt o doskonałym i oryginalnym smaku.
01.04.2016
ULDO Polska na EXPO SWEET 2016
VIII edycja Targów EXPO SWEET zakończona! Wszystkim naszym Klientom i Gościom, którzy odwiedzili nasze stoisko w dniach 21-24 lutego 2016 r., serdecznie dziękujemy za miłe i inspirujące spotkania, dzięki którym stale możemy rozwijać i udoskonalać nasze produkty.
...więcej
26.02.2016
PROMOCJA! Chleb Złocisty
Wyjątkowa oferta na Chleb Złocisty - kupując worek 25kg, otrzymujesz 30kg produktu! Zapraszamy do udziału w Promocji.
... więcej
01.04.2016
Chleb Macieja
Chleb mieszany, który dzięki odpowiednim składnikom charakteryzuje się dużą wodochłonnością. Zachowuje świeżość przez długi czas, nie tracąc doskonałego smaku i aromatu. Dodanie ziaren słonecznika oraz siemienia lnianego dodatkowo wzbogaca produkt.
04.01.2016
Ciasto Piaskowe 10%
Koncentrat 10% o bardzo szerokim zastosowaniu. Doskonale nadaje się do wypieku puszystych i wilgotnych babek piaskowych, muffinek, blatów piaskowych. Produkt gotowy charakteryzuje się delikatnym, wilgotnym miękiszem oraz przez długi czas zachowuje doskonały smak i aromat.
19.11.2015
ULDO Polska na Targach BAKELPOL 2015
W dniach 10-13.10.2015r. miała miejsce kolejna już edycja Targów BAKEPOL w Lublinie. Wszystkim naszym Klientom i Gościom, z którymi mieliśmy przyjemność spotkać się w czasie tego wydarzenia, serdecznie dziękujemy za liczne rozmowy, będące dla nas źródłem inspiracji do dalszego rozwoju.
...więcej
14.10.2015
Pieczywo z wit.D
Innnowacyjny produkt przygotowany ze składników zawierających witaminę D, posiadającą prozdrowotne właściwości. To cenne uzupełnienie naszej codziennej diety.
01.10.2015
Florentynka
Mieszanka do przygotowania popularnych ciasteczek z ziarnami lub innymi dodatkami.
01.10.2015
Posypka Słoneczna
Bardzo ozdobna posypka do dekoracji pieczywa. Mieszanka: czerwonego prosa, kaszy jaglanej oraz czarnego sezamu. Żywe kolory posypki przyciągają uwagę.
01.10.2015
Święto Chleba i Piernika w Jaworze 28-30.08.2015r.
W dniach 28-30 sierpnia 2015r. ULDO Polska miała przyjemność
uczestniczyć w odbywającym się w Jaworze Święcie Chleba i Piernika, podczas którego promowano rzemiosło piekarskie i cukiernicze oraz prezentowano smaczne wypieki. Organizatorom gratulujemy wyjątkowej atmosfery tego wydarzenia, zaś Gościom dziękujemy za miłe spotkania.
Popularne produkty ULDO w nowej odsłonie
Rosnąca świadomość konsumentów oznacza jednocześnie rosnące oczekiwania wobec produktów. Dlatego kolejne nasze produkty, takie jak Balanza, Orkisz Extra, Orkisz Lux oraz Dinkel, zostały dostosowane do wymogów tzw. „czystej etykiety”.
...więcej
01.10.2015
Cukier Nietopliwy
Wysokiej jakości cukier nietopliwy przeznaczony do dekorowania produktów cukierniczych. Idealny do pączków, donatów, ciast, gofrów i innych słodkich wyrobów.
30.04.2015
Produkty PROFIT
Produkty PROFIT o korzystnej kalkulacji cenowej to nowa grupa produktów w ofercie ULDO – produkty piekarskie i cukiernicze o doskonałej jakości i atrakcyjnej cenie.
01.06.2015
Maxus
Bardzo wydajny polepszacz do pieczywa pszennego z grupy Clean Label, zapewnia ciastu stabilność, może być wykorzystywany na liniach do bułek, jak również w produkcji rzemieślniczej.
30.04.2015
XX Ogólnopolski Turniej na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik i Piekarz zakończony.
W dniu 15 kwietnia 2015r. odbył się finał jubileuszowego XX Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik i Piekarz. ULDO Polska już po raz kolejny wsparła to wyjątkowe wydarzenie. Wszystkim Uczestnikom, a w szczególności Laureatom, serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów!
...więcej
20.04.2015
Chleb Kukurydziany
Dzięki dużej zawartości mąki kukurydzianej oraz specjalnie wyselekcjonowanym składnikom, uzyskano pieczywo o charakterystycznym kukurydzianym smaku i aromacie oraz naturalnej barwie.
01.04.2015
Babka Piaskowa bez pszenicy
Wyjątkowo lekka, puszysta i delikatna babka piaskowa, przygotowana na bazie składników naturalnie bezglutenowych.
01.04.2015
Babka Czekoladowa bez pszenicy
Wyjątkowo lekka, puszysta i delikatna babka czekoladowa, przygotowana na bazie składników naturalnie bezglutenowych.
01.04.2015
Kruche bez pszenicy
Produkt przygotowany na bazie składników naturalnie bezglutenowych, o bardzo szerokim zastosowaniu. Doskonale nadaje się do wycinania ciasteczek oraz na blaty wałkowane do tart oraz ciast kruchych.
01.04.2015
Promocja! Produkty cukiernicze w atrakcyjnych cenach!
Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom naszych klientów, od 1 marca 2015r. wprowadzamy nową, atrakcyjną ofertę na produkty cukiernicze. Szczegółowe informacje u Przedstawicieli Handlowych.
Chcesz kupować taniej, zapraszamy!
... więcej02.03.2015
ULDO Polska na EXPO SWEET 2015
VII edycja Targów EXPO SWEET zakończona! Wszystkim naszym Klientom i Gościom, którzy odwiedzili nasze stoisko w dniach 22-25 lutego 2015 r., serdecznie dziękujemy za miłe i inspirujące spotkania, dzięki którym stale możemy rozwijać i udoskonalać nasze produkty.
...więcej
27.02.2015
Poznaj kolejne Słodkie Inspiracje od ULDO
Torcik Cherry oraz Tarta Malinowa to kolejne autorskie słodkie propozycje, przygotowane na bazie produktów cukierniczych ULDO.
02.02.2015
Chleb bez pszenicy
Chleb bez pszenicy to pieczywo dedykowane osobom, które chcą wyeliminować pszenicę ze swojej codziennej diety.
02.01.2015
Mix na Kule Serowe
Delikatne, aromatyczne kule twarogowe (serowe) o puszystym i wilgotnym miękiszu, łatwe w przygotowaniu, dające możliwość łączenia z różnorodnymi dodatkami.
01.12.2014
Certyfikat Wiarygodności Biznesowej dla ULDO Polska
Miło nam poinformować Wszystkich naszych Klientów i Partnerów o wyróżnieniu, jakie nasza firma otrzymała za 2013 rok, potwierdzającym rzetelność ULDO Polska, jako stabilnego i wiarygodnego partnera w biznesie.
...więcej
03.11.2014
ULDO Polska na POLAGRA-TECH 2014
Już po raz kolejny ULDO Polska miała przyjemność uczestniczyć w największych targach branżowych Polagra-Tech, które odbyły się w dniach 28.09-02.10.2014r. Wszystkim naszym Klientom i Gościom, z którymi mieliśmy przyjemność spotkać się na naszym stoisku, serdecznie dziękujemy za liczne spotkania oraz miłe i inspirujące rozmowy.
...więcej
06.10.2014
Chleb Indyjski
Chleb Indyjski to unikatowe pieczywo, które swoją nazwę zawdzięcza miejscu pochodzenia zawartych w nim składników.
01.10.2014
Kokosowe
Mieszanka do produkcji ciasta biszkoptowo-tłuszczowego, z dodatkiem wiórek kokosowych i mleka kokosowego.
01.10.2014
Święto Chleba w Muzeum Wsi Radomskiej.
W dniu 7.09.2014 r. odbyła się XVI edycja Radomskiego Święta Chleba,
w trakcie którego prezentowane były pachnące i smaczne wypieki radomskich piekarni. ULDO Polska miała przyjemność uczestniczyć w tym niezwykłym wydarzeniu.
...więcej
Święto Chleba i Piernika – Jawor 29-31.08.2014r.
W dniach 29-31.08.2014r. ULDO Polska miała przyjemność uczestniczyć w odbywającym się w Jaworze Święcie Chleba i Piernika, podczas którego prezentowano smaczne wypieki oraz rzemiosło piekarskie.
Ciastka Jęczmienne z Amarantusem
Mieszanka do produkcji kruchych ciasteczek. Przygotowana na bazie mąki jęczmiennej i mąki z amarantusa oraz wzbogacona kawałkami czekolady.
26.06.2014
Fresh Plus
Polepszacz do pieczywa mieszanego dający efekt zwiększenia objętości oraz znaczne przedłużenie świeżości.
10.06.2014
Muffin Czekoladowy
Koncentrat ciasta biszkoptowo-tłuszczowego do przygotowania muffin czekoladowych.
01.05.2014
XIX Ogólnopolski Turniej na Najlepszego Ucznia
w Zawodzie Cukiernik i Piekarz zakończony.
W dniu 9 kwietnia 2014r. odbył się finał XIX już edycji Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik i Piekarz. Tematem przewodnim tegorocznego konkursu były „Muzyczne Inspiracje”, w myśl których powstały wyśmienite wyroby piekarskie i cukiernicze. ULDO Polska już po raz kolejny wsparła to wyjątkowe wydarzenie. Wszystkim Uczestnikom, a w szczególności Laureatom, serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów!
...więcej
10.04.2014
O!mega Bułki
Wyjątkowa mieszanka do przygotowania pieczywa funkcjonalnego, doskonałe źródło kwasów tłuszczowych Omega 3.
03.03.2014
O!mega Chleb
Wyjątkowa mieszanka do przygotowania pieczywa funkcjonalnego, doskonałe źródło kwasów tłuszczowych Omega 3.
03.03.2014
ULDO Polska na EXPO SWEET 2014
W dniach 18 - 20 lutego 2014r. w Warszawie odbyła się VI edycja Targów EXPO SWEET. Wszystkim naszym Klientom i Gościom, z którymi mieliśmy przyjemność spotkać się na naszym stoisku, serdecznie dziękujemy za miłe i inspirujące spotkania, dzięki którym możemy stale się rozwijać i udoskonalać nasze produkty.
...więcej
25.02.2014
Stabilizator Neutralny
Stabilizator do bitej śmietany (naturalnej i z proszku), kremów tortowych.
17.02.2014
Napcream
Krem o smaku waniliowym z nutą białej czekolady. Nadaje się do nadziewania
i dekoracji np. do napoleonek, rurek, karpatki, eklerów, tortów i.t.p.
17.02.2014
Krem Budyniowy
Klasyczny termostabilny krem do zapiekania, mrożenia, nadziewania i dekoracji o smaku waniliowym.
17.02.2014
Bita Śmietana
Wysokiej jakości bita śmietana, doskonale nadająca się do wypełnień i dekoracji produktów cukierniczych.
17.02.2014
Frost
Polepszacz do odroczonego wypieku, który znacząco przedłuża świeżość wyrobu gotowego.
03.02.2014
Cooler
Polepszacz do odroczonego wypieku, który znacząco przedłuża świeżość wyrobu gotowego.
03.02.2014
Jowisz
Uniwersalny polepszacz o niskim dozowaniu do bułek i do chlebów. Zapewnia ciastu stabilność oraz nadaje produktom gotowym dużą objętość i długotrwałą świeżość
03.02.2014
Pomodoro
Mieszanka do wypieku typowo włoskiego chleba pszennego o charakterystycznym miękiszu.Zawiera wysokiej jakości suszone pomidory, które nadają pieczywu wyjątkowy smak i aromat.
24.09.2013
Ciastka Niskocukrowe
Mieszanka do wypieku kruchych ciastek o niskiej zwartości cukru. Produkt został nagrodzony na Diabetica Expo 2013 r.
23.09.2013
ULDO Polska na DIABETICA EXPO 2013
...więcej
23.09.2013
ULDO Polska na BAKEPOL 2013
W dniach 7 – 10 września 2013r. w Lublinie odbyła się IV edycja Targów Przemysłu Piekarskiego i Cukierniczego BAKEPOL. Wszystkim naszym Klientom i Gościom, z którymi mieliśmy przyjemność spotkać się na naszym stoisku, serdecznie dziękujemy za miłe i inspirujące spotkania, dzięki którym możemy stale się rozwijać i udoskonalać nasze produkty.
...więcej
13.09.2013
Chleb dla Niej
Wyjątkowa mieszanka do przygotowania pieczywa funkcjonalnego, stworzonego
z myślą o kobietach.
06.09.2013
Chleb dla Niego
Wyjątkowa mieszanka do przygotowania pieczywa funkcjonalnego, stworzonego
z myślą o mężczyznach.
06.09.2013
Chleb z Ostropestem
Mieszanka do chleba zawierająca mąkę z ostropestu. Stworzona z myślą o osobach ze schorzeniami wątroby. Rekomendowany przez Katedrę Gastroentorologii i Hepatologii Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu.
06.09.2013
Rustic/Rustic Słodowy
Mieszanki do wypieku typowo włoskiego chleba pszennego.
... więcej o Rustic
... więcej o Rustic Słodowy
12.06.2013
Dzień Chleba w Zespole Szkół nr 21 we Wrocławiu
w dziedzinie zdrowego pieczywa, z przyjemnością wsparła tę inicjatywę.
...więcejChleb Familijny
Doskonały w smaku, łatwy w przygotowaniu, ekonomiczny chleb pszenno – żytni.
27.05.2013
Mirella
Koncentrat do produkcji ciast biszkoptowo – tłuszczowych o dużej wilgotności
i doskonałym smaku.
16.05.2013
Babka Tradycyjna
Mieszanka do wypieku babek piaskowych i ciast biszkoptowo - tłuszczowych.
16.05.2013
Finał XVIII Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik i Piekarz
W dniu 17 kwietnia 2013r. odbyła się uroczystość zakończenia XVIII Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik i Piekarz. ULDO Polska, jako Srebrny Sponsor Turnieju, serdecznie gratuluje wszystkim Laureatom i Zwycięzcom.
Więcej informacji na www.zsz5wroclaw.home.pl/
18.04.2013
Chleb Złocisty
Mieszanka do wypieku chleba pszennego, o długotrwałej świeżości i oryginalnym miękiszu - typowym dla pieczywa żytniego.
01.04.2013
Ciastka z Ostropestem
Mieszanka do wypieku kruchych ciastek z ostropestem zawierającym sylimarynę o prozdrowotnych właściwościach.
01.04.2013
Ciasto Czekoladowe
Koncentrat ciasta biszkoptowo-tłuszczowego o szerokim zastosowaniu, do wyrobu ciast o wyrazistym czekoladowym smaku.
01.02.2013
ProFit
Uniwersalna mieszanka do produkcji różnorodnego pieczywa wysokobiałkowego i niskowęglowodanowego, o niższej kaloryczności o około 25% w porównaniu z chebem zwykłym mieszanym
01.02.2013
Beta Vera® nagrodzona Złotym Medalem MTP 2012
Z radością informujemy, że mieszanka piekarska Uldo Beta Vera® zdobyła Złoty Medal MTP 2012 roku. Jest to jedno z najbardziej prestiżowych i cenionych nagród na polskim rynku, o ponad 30. letniej tradycji.
Więcej informacji na stronie: www.zlotymedal.mtp.pl
15.10.2012
ULDO Polska na MTP Polagra-Tech 2012
W dniach 7-11 października 2012r. ULDO Polska uczestniczyła
w Międzynarodowych Targach Poznańskich Polagra – Tech 2012r. Była to doskonała okazja do bezpośredniego spotkania z piekarzami i cukiernikami z całego kraju, w czasie których zaprezentowaliśmy nasze nowości.
Więcej informacji na stronie: http://www.polagra-tech.pl/pl
...więcej
15.10.2012
Bułki Beta Vera®
Doskonałe w smaku pieczywo o długotrwałej świeżości i dużej wilgotności, przygotowane na bazie specjalnej odmiany jęczmienia bogatej w beta-glukany.
02.10.2012
Tost
Typowe angielskie pszenne pieczywo tostowe, doskonale nadaje się do produkcji na liniach, cechuje się wyjątkowym smakiem i aromatem oraz bardzo delikatnym i elastycznym miękiszem, a także zachowuje świeżość przez długi czas.
02.10.2012
Sorgo
Tradycyjne pieczywo przygotowane na bazie mąki z ziaren sorgo, bogate w selen – doskonałe połączenie tradycyjnego smaku i aromatu oraz prozdrowotnych właściwości.
02.10.2012
Pieczywo dla zdrowia na Diabetica Expo 2012
W dniach 22 - 23 września 2012r. ULDO Polska uczestniczyła w XVI Ogólnopolskim Sympozjum Diabetologicznym „Diabetica Expo 2012” oraz X Ogólnopolskim Forum Profilaktyki i Leczenia Otyłości. Podobnie jak w roku ubiegłym nasz produkt ponownie
został Najlepszym Produktem Targów w kategorii produkty spożywcze – tym razem nagrodę zdobyło Pieczywo Proteinowe.
Więcej informacji na stronie: www.expo-andre.pl
24.09.2012
ULDO na Międzynarodowych Targach iba 2012
W dniach 16-21 września 2012 firma ULDO zaprezentowała swoje najnowsze i najpopularniejsze produkty na Międzynarodowych Targach iba w Monachium.Dziękujemy naszym klientom oraz wszystkim odwiedzającym nasze stoisko za interesujące rozmowy i cenne spostrzeżenia.
Więcej informacji na stronie: www.iba.de
24.09.2012
Pieczywo dla zdrowia na Lubelskim Święcie Chleba
W dniu 9 września 2012r. ULDO Polska zaprezentowała swoje produkty z grupy Pieczywo dla zdrowia na IV Ogólnopolskim Święcie Chleba i XIV Lubelskim Święcie Chleba . Nasze stoisko cieszyło się ogromnym zainteresowaniem odwiedzających, za które bardzo dziękujemy.
Więcej informacji na stronie: http://swietochleba.org/
10.09.2012
Dar Natury
Delikatne pieczywo pszenno – żytnie, będące naturalnym źródłem witaminy B1, fosforu, kwasu foliowego i błonnika.
01.09.2012
Teiba Plus
Wyjątkowy polepszacz do pieczywa drobnego - świeżego, zapiekanego i mrożonego, idealny do bagietek.
03.07.2012
Certyfikat „Przejrzysta Firma” dla ULDO Polska
Miło nam poinformować, że firma ULDO Polska już po raz kolejny została wyróżniona Certyfikatem „Przejrzysta Firma”, potwierdzającym rzetelność naszej firmy oraz kierowanie się wobec naszych partnerów zasadami fair play.
31.08.2012
Chleb Proteinowy
Pierwsze na polskim rynku pełnowartościowe pieczywo proteinowe o tak wyjątkowych wartościach odżywczych – w porównaniu z chlebem zwykłym mieszanym zawartość węglowodanów -90%, zawartość białka +400%.
12.06.2012
Bułki Proteinowe
To wyjątkowe połączenie małej ilości węglowodanów i dużej ilości białka
w jednym produkcie.
03.07.2012
Piernik Koncentrat
Koncentrat gwarantujący uzyskanie doskonałego, tradycyjnego ciasta piernikowego.
11.04.2012
Chleb od Serca
NOWOŚĆ! Od 2 kwietnia wprowadzamy do oferty kolejny produkt z grupy Pieczywo dla zdrowia – Chleb od Serca. Pieczywo o obniżonej zawartości sodu. Wyróżnione przez Fundację Rozwoju Kardiochirurgii im. prof. Zbigniewa Religi.
26.03.2012
Proteinowy Light
Pierwsze na polskim rynku pieczywo niskowęglowodanowe i wysokobiałkowe.
27.02.2012
Eurolider
Wieloziarniste pieczywo o wyśmienitym smaku i aromacie. Bardzo długo zachowuje świeżość.
27.02.2012
ULDO Polska na EXPO SWEET 2012 – największych w Polsce targach branży cukierniczej i lodziarskiej.
...więcejZeus
Kolejny produkt z serii Clean Label. Efektywny polepszacz nowej generacji. Nie zawiera emulgatorów i substancji zagęszczających.
26.01.2012
ULDO Polska na obchodach Światowego Dnia Walki z Cukrzycą i 90-lecia odkrycia insuliny
W dniu 19 listopada 2011 roku w Sieradzu, na zaproszenie Polskiego
Stowarzyszenia Diabetyków, firma ULDO Polska miała przyjemność uczestniczyć w obchodach Światowego Dnia Walki z Cukrzycą
i 90-lecia odkrycia insuliny.
23.11.2011
ULDO Polska w prasie
Relacja z czerwcowej gali „Rzetelni w Biznesie 2011” w aktualnym wydaniu
Magazynu VIP Polityka Biznes Fakty - zapraszamy do lektury artykułu.
21.10.2011
ULDO Polska w prasie
Relacja z czerwcowej gali „Rzetelni w Biznesie 2011” w aktualnym wydaniu
Magazyn Gospodarczy FAKTY - zapraszamy do lektury naszego artykułu.
19.09.2011
Bułki Słoneczne
Zawierają cenne dla zdrowia ziarna : słonecznik, siemię lniane, soję i zarodki pszenne.
29.08.2011
SmakoVit
Lekkie pieczywo mieszane zawierające naturalne składniki pozwalające zachować długotrwałą świeżość.
29.08.2011
Chia Mix
Pieczywo charakteryzujące się wysoką zawartością kwasów OMEGA 3
i OMEGA 6 oraz naturalnego błonnika.
26.07.2011
Chleb Pełnoziarnisty
Ciemne pieczywo żytnie z dużą zawartością słonecznika oraz z długim terminem trwałości.
12.05.2011
ULDO Polska w prasie
BAKE & SWEET - kwiecień 2011
Nowa grupa produktów firmy ULDO
Pieczywo dla zdrowia - bo zdrowie jest najcenniejsze.
15.04.2011
Żytni Staropolski 1:1
Tradycyjne pieczywo żytnie charakteryzujące się delikatnym smakiem i wilgotnym miękiszem.
22.03.2011
Babka Czekoladowa Koncentrat
Wysokiej jakości koncentrat do szybkiego i łatwego wypieku babek
o wspaniałym czekoladowym smaku.
03.02.2011
Babka Piaskowa Koncentrat
Doskonały koncentrat do szybkiego i łatwego wypieku tradycyjnej i aromatycznej babki piaskowej.
03.02.2011
Żytni Staropolski
Tradycyjne 100% pieczywo żytnie charakteryzujące się delikatnym smakiem i wilgotnym miękiszem.
21.01.2011
Biszkopt Koncentrat
Doskonała mieszanka do przygotowania niezwykle delikatnego i puszystego ciasta biszkoptowego.
23.12.2010
ULDO Polska w prasie
Przegląd Piekarski i Cukierniczy - listopad 2010
Zmiany w ULDO Polska
Rozmowa z Elisabeth Scheller i Karstenem Renzem, dyrektorami generalnymi ULDO Polska o dzisiejszej sytuacji firmy na rynku.
02.11.2010
Bułeczki Barbecue
To subtelny smak z pikantną nutką, idealnie podkreślający aromat sporządzonych na ruszcie potraw.
...więcejChleb Lwowski
Naturalne pieczywo wytwarzane na bazie mąki żytniej bogatej w błonnik i mikroelementy.
...więcej