Wyjątkowe pieczywo żytnie, charakteryzujące się wysoką zawartością błonnika pokarmowego oraz niską zawartością kwasów tłuszczowych nasyconych. Dodanie suszonych jabłek znakomicie podkreśla typowy dla pieczywa żytniego kwaskowy smak i aromat. Pełnowartościowe pieczywo żytnie, dzięki swoim walorom odżywczym i smakowym, stanowi doskonałe uzupełnienie zdrowej diety oraz alternatywę dla pieczywa pszennego. | |||||||||||||||||||||
Składniki | produkty przemiału żyta (46,5%) (mąka żytnia, razowa, otręby), suszone jabłko z czerwoną skórką (24%) (zawiera S02), ziarna słonecznika, siemię lniane, sól, gluten pszenny, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy, enzymy: amylaza, ksylanaza | ||||||||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Wartość odżywcza |
| ||||||||||||||||||||
Receptura | Żytni z jabłkiem - chleb żytni (SAUER) | ||||||||||||||||||||
Kalkulacje | Żytni z jabłkiem - chleb żytni | ||||||||||||||||||||
Specyfikacja | |||||||||||||||||||||
Karta Produktu Gotowego | |||||||||||||||||||||
Materiały reklamowe | |