Chleb dla Diabetyków stanowi cenne uzupełnienie diety osób chorych na cukrzycę, a także osób z nadwagą i otyłością. Włączenie do diety pieczywa o niskim IG może pomóc diabetykom w stałym i równomiernym dostarczaniu glukozy do krwi. Chleb dla Diabetyków to również niska zawartość cukrów (1,7g/100g) i tłuszczu (w tym kwasów tłuszczowych nasyconych), wysoka zawartość błonnika pokarmowego (6,3g/100g), a także źródło białka, witaminy B1, fosforu, miedzi. Chleb dla Diabetyków zdobył I nagrodę w konkursie na najlepszy produkt targów Diabetica Expo 2011. | |||||||||||||||||||||
Składniki | mąka pszenna orkiszowa, mąka grochowa, ziarno pszenicy orkisz, mąka jęczmienna, mąka pszenna graham, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; kolendra, kminek, enzymy: amylaza, ksylanaza, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy. | ||||||||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Wartość odżywcza |
| ||||||||||||||||||||
Receptura | |||||||||||||||||||||
Kalkulacje | |||||||||||||||||||||
Specyfikacja | |||||||||||||||||||||
Karta Produktu Gotowego | |||||||||||||||||||||
Materiały Reklamowe
|