Chleb od Serca zwiera o 25% mniej sodu niż zwykłe pieczywo, dzięki soli niskosodowej. Chleb od Serca o obniżonej zawartości sodu i zwiększonej ilości naturalnych przeciwutleniaczy oraz zwiększonej ilości niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT) to propozycja dla osób dążących do zmniejszenia podaży sodu w diecie. Ograniczenie spożywania sodu sprzyja prawidłowemu ciśnieniu krwi. Chleb od Serca, dzięki odpowiednio dobranym składnikom, to także niska zawartość tłuszczów nasyconych oraz cukrów, wysoka zawartość błonnika pokarmowego i miedzi, stanowi także źródło białka, potasu i fosforu. Zgodnie z zaleceniami Światowej Organizacji Zdrowia (WHO) dzienne spożycia soli nie powinno przekraczać 5 g soli (2 g sodu)/osobę. | |||||||||||||||||||||
Składniki | ziarna (słonecznik, siemię lniane), mąka pszenna, gluten pszenny, mąka pszenna graham, mąka z ziaren wiesiołka, otręby owsiane, sól niskosodowa, mąka pszenna orkiszowa pełnoziarnista, aronia suszona, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; błonnik owsiany, enzymy: amylaza, ksylanaza; środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy | ||||||||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Wartość odżywcza |
| ||||||||||||||||||||
Receptura | |||||||||||||||||||||
Kalkulacja | |||||||||||||||||||||
Specyfikacja | |||||||||||||||||||||
Karta Produktu Gotowego | |||||||||||||||||||||
Materiały Reklamowe |
|