Chleb%20z%20Pradawnymi%20Zbo%C5%BCami

Uldo Chleb z Pradawnymi Zbożami

 

Pieczywo pszenno-żytnie z dodatkiem pradawnych zbóż.

  • Produkt przygotowany na bazie zbóż, które były wykorzystywane do produkcji pieczywa w przeszłości: pszenica orkisz, pszenica płaskurka, pszenica samopsza.
  • Pradawne pszenice nadają pieczywu unikatowe wartości odżywcze oraz charakterystyczne walory smakowe.
  • Produkt bogaty w różnorodne ziarna, spełniający wymogi Clean Label.
logo%20z%20RCzysta%20etykieta%20LOGO%20LIFTING%20TM

Wyjątkowe pieczywo przygotowane z unikatowych odmian zbóż, które charakteryzują się doskonałymi walorami smakowymi i odżywczymi.

Chleb z Pradawnymi Zbożami
został przygotowany z wykorzystaniem mąki z pszenicy orkisz, pszenicy płaskurki oraz pszenicy samopszy, które były wykorzystywane do produkcji pieczywa w przeszłości.

Pradawne odmiany pszenicy, uprawiane przed wiekami, charakteryzują się szczególnymi właściwościami smakowymi i odżywczymi. To mniejsza zawartość glutenu (w porównaniu ze współczesnymi odmianami pszenicy), który jednocześnie jest lepiej przyswajalny przez organizm (w porównaniu z glutenem występującym we współczesnych odmianach pszenicy).          

Chleb z Pradawnymi Zbożami to duża zawartość dobrze przyswajalnego białka, a także źródło witamin i minerałów takich jak witamina B1 i E, fosfor, magnez, miedź.

Dodatkowo walory smakowe pieczywa zostały wzbogacone dzięki dużej zawartości różnorodnych ziaren, takich jak czarnuszka, słonecznik, siemię lniane, soja i sezam.

Składniki

mąka pszenna pradawna (29%) (orkiszowa, płaskurka pełnoziarnista, samopsza pełnoziarnista), mąka pszenna, mąka żytnia, gluten pszenny, ziarno sezamu, ziarno soi, otręby pszenne, sól, kwas żytni w proszku, ekstrakt słodu jęczmiennego, błonnik roślinny, słód jęczmienny, czarnuszka, enzymy: hemicelulaza; środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy.

Wartość odżywcza
wartość odżywcza wartość odżywcza w 100 g mieszanki
wartość energetyczna [kJ/kcal]:1421/337
tłuszcz [g]:5,2
 - w tym kwasy nasycone [g]:0,8
 - w tym kwasy trans [g]:< 0,1
węglowodany[g]: 45,9
 - w tym cukry [g]:3,8
błonnik[g]:10,4
białko[g]:21,5
sól [g]:4,5
Receptura

Uldo Chleb z Pradawnymi Zbożami

KalkulacjaUldo Chleb z Pradawnymi Zbożami
Specyfikacja

Uldo Chleb z Pradawnymi Zbożami

Karta Produktu GotowegoChleb z Pradawnymi Zbożami

  Materiały Reklamowe    

  plakat%20CHLEB%20Z%20PRADAWNYMI%20ZBO%C5%BBAMI%202   ULOTKA%20CHLEB%20Z%20PRADAWNYMI%20ZBO%C5%BBAMI%201   ULOTKA%20CHLEB%20Z%20PRADAWNYMI%20ZBO%C5%BBAMI%202 CHL. Z PRADAWNYMI ZBOZAMI 11.23pradawne zboza


   |   do góry

liczniki odwiedzin