Nasiona Chia to doskonałe źródło kwasów tłuszczowych Omega 3. Kwas alfa-linolenowy (z grupy Omega 3) przyczynia się do utrzymywania prawidłowego stężenia cholesterolu we krwi. Pieczywo Chia zawiera ok.1 g kwasów Omega 3 w 100 g pieczywa (ok. 2 kromki). Pieczywo Chia to również źródło cennych witamin i minerałów takich jak: magnez, żelazo, potas, fosfor, cynk, witamin B1 i E. | |||||||||||||||||||||||
Składniki | mąka żytnia, ziarno słonecznika, siemię lniane, otręby żytnie, nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica) (2%), sól, gluten pszenny, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy; enzymy: amylaza, ksylanaza | ||||||||||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Wartość odżywcza |
| ||||||||||||||||||||||
Receptura | |||||||||||||||||||||||
Kalkulacje | |||||||||||||||||||||||
Specyfikacja | |||||||||||||||||||||||
Karta Produktu Gotowego | |||||||||||||||||||||||
Materiały Reklamowe |