![]() O!mega Bułki to doskonałe źródło kwasów tłuszczowych Omega 3. Kwas alfa-linolenowy (z grupy Omega 3) przyczynia się do utrzymywania prawidłowego stężenia cholesterolu we krwi. Zgodnie z zaleceniami Europejskiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa Żywności (EFSA), korzystne działanie występuje w przypadku spożywania przynajmniej 2 g kwasu alfa-linolenowego dziennie. O!mega Bułki zawierają 1,1 g kwasów Omega 3 w 100 g pieczywa (ok. 1 bułka ). |
Składniki | siemię lniane, ziarno soi, ekstrakt słodu jęczmiennego, cukier, gluten pszenny, słód jęczmienny, sól, substancja przeciwzbrylająca: węglan wapnia; ekstrakt z siemienia lnianego (ekstrakt z siemienia lnianego, mąka pszenna, przeciwutleniacz: ekstrakt z rozmarynu), kwas żytni w proszku, glukoza, emulgatory: E472e, lecytyna rzepakowa; mąka żytnia, enzymy: hydrolaza, ksylanaza, amylaza; środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy | ||||||||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Wartość odżywcza |
| ||||||||||||||||||||
Receptura | Uldo O!mega Bułki - chleb (SAUER) | ||||||||||||||||||||
Materiały Reklamowe | ![]() ![]() ![]() | ||||||||||||||||||||
|