Master%20ma%C5%82y

Uldo Master

<td>x</td>

Nadaje pieczywu dużą objętość i długotrwałą świeżość.

  • Dzięki starannie wyselekcjonowanym enzymom i emulgatorom, środek powoduje zwiększenie objętości oraz przedłużenie świeżości pieczywa do 7 dni, a w przypadku zastosowania pasteryzacji, do 21 dni.
  • Dodatek na poziomie 1,5 – 2 % spowalnia procesy retrogradacji skrobi i kruszenia się chleba podczas krojenia, zapewnia równomierną strukturę miękiszu oraz atrakcyjną skórkę.
  • Doskonale sprawdza się do pieczywa pakowanego, utrzymując doskonały smak i  aromat przez  długi czas.
 
Składniki

mąka pszenna, emulgatory: E472e, E471; substancja zagęszczająca: guma guar; regulator kwasowości: E262; enzymy, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy

Wartość odżywcza
wartość odżywcza wartość odżywcza w 100 g mieszanki
wartość energetyczna [kJ/kcal]:1682/401
tłuszcz [g]:15,3
 - w tym kwasy nasycone [g]:14,4
 - w tym kwasy trans [g]:< 0,1
węglowodany[g]: 53,6
 - w tym cukry [g]:0,6
błonnik[g]:6,1
białko[g]:9,2
sól [g]:1,2
Receptura

Uldo Master (SAUER)

KalkulacjaUldo Master
Specyfikacja 

Uldo Master

Karta Produktu Gotowego

Chleb (Uldo Sauer)

   |   do góry

liczniki odwiedzin