Uldo Master

<td>x</td>

Nadaje pieczywu dużą objętość i długotrwałą świeżość.

  • Dzięki starannie wyselekcjonowanym enzymom i emulgatorom, środek powoduje zwiększenie objętości oraz przedłużenie świeżości pieczywa do 7 dni, a w przypadku zastosowania pasteryzacji, do 21 dni.
  • Dodatek na poziomie 1,5 – 2 % spowalnia procesy retrogradacji skrobi i kruszenia się chleba podczas krojenia, zapewnia równomierną strukturę miękiszu oraz atrakcyjną skórkę.
  • Doskonale sprawdza się do pieczywa pakowanego, utrzymując doskonały smak i  aromat przez  długi czas.
 
Składniki

mąka pszenna, emulgatory: E472e, E471; regulator kwasowości: dwuoctan sodu; substancja zagęszczająca: guma guar; enzymy: ksylanaza, amylaza; środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy.

Wartość odżywcza
wartość odżywcza wartość odżywcza w 100 g mieszanki
wartość energetyczna [kJ/kcal]:1667/398
tłuszcz [g]:15,4
- w tym kwasy nasycone [g]:14,3
węglowodany[g]: 53,1
- w tym cukry [g]:4,0
błonnik[g]:7,3
białko[g]:8,0
sól [g]:1,2
Receptura

Uldo Master

KalkulacjaUldo Master
Specyfikacja 

Uldo Master

Karta Produktu Gotowego

Chleb (Sauer)

   |   do góry

liczniki odwiedzin