Środek wypiekowy pozwalający na prowadzenie luźnych ciast pszennych. Dzięki wzbogaceniu o aromatyczne kwasy oraz enzymy daje możliwość otrzymania bułek oraz bagietek o dużej porowatości, chrupiącej skórce i efektywnym pęknięciu. Komponent znacznie poprawia możliwość związania wody w produkcie co przekłada się na obniżenie kosztów wytworzenia oraz przedłużenie świeżości. Ultra Plus nadaje się również do produkcji chleba żytniego. Jego dodatek zwiększa stabilność produkcji, poprawia smak i zapach oraz zapobiega zapadaniu się bochenków żytnich co jest typowe dla tego typu produktu. Ultra Plus jest jednym z niewielu dodatków piekarniczych, które doskonale sprawdzają się w użyciu 100 % pszennych ciast oraz 100 % żytnich. Jego funkcjonalność sprawiła że za pomocą jednego dodatku możemy uzyskać szeroką gamę produktów piekarniczych.
Składniki | gluten pszenny, słód pszenny, mąka pszenna, zakwas pszenny w proszku, cukier, słód jęczmienny, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy; enzymy | ||||||||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Wartość odżywcza |
| ||||||||||||||||||||
Receptura | Uldo Ultra Plus - bułki |