Wysokiej jakości środek wypiekowy przeznaczony do pieczywa pszennego. Dzięki unikalnemu połączeniu odpowiednich emulgatorów i enzymów wyeliminowano problem niestabilnej jakości mąki. Zastosowanie tego środka gwarantuje dłuższe utrzymywanie wilgotności przez ciasto oraz poprawę struktury i objętości gotowych wyrobów. Gerstar może być wykorzystywany zarówno w przypadku produkcji zautomatyzowanej jak też w produkcji ręcznej. Gwarantuje odbicie dobrej jakości znaku na kajzerce. |
Składniki | mąka pszenna, cukier, gluten pszenny, emulgatory: E472e, lecytyna rzepakowa; substancja wiążąca: E516; enzymy: ksylanaza, amylaza; środki do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy, E920 | ||||||||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Wartość odżywcza |
| ||||||||||||||||||||
Receptura | Uldo Gerstar | ||||||||||||||||||||
Kalkulacja | |||||||||||||||||||||
Specyfikacja | |||||||||||||||||||||
Karta Produktu Gotowego |