
Produkt znacząco przedłuża świeżość pieczywa, które przy odpowiednim zabezpieczeniu, nie traci swojej miękkości i walorów smakowych przez min.14 dni. Szczególnie dedykowany do pieczywa mieszanego, choć wyraźnie poprawia świeżość także pieczywa pszennego i żytniego.Produkt dodatkowo pozwala uzyskać dużą objętość oraz wyjątkowo delikatny miękisz o równomiernej porowatości. Doskonale sprawdza się zarówno w obróbce ręcznej, jak i w produkcji na liniach przemysłowych.
Został przygotowany z odpowiednio dobranych preparatów enzymatycznych, bez zastosowania emulgatorów, dzięki czemu spełnia wymogi „czystej etykiety”.
Składniki | mąka pszenna, enzymy: ksylanaza, amylaza; środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy; drożdże suszone |
---|
Wartość odżywcza | wartość odżywcza | wartość odżywcza w 100 g mieszanki | wartość energetyczna [kJ/kcal]: | 1455/343 | tłuszcz [g]: | 1,4 | - w tym kwasy nasycone [g]: | 0,2 | - w tym kwasy trans [g]: | < 0,1 | węglowodany [g]: | 65,6 | - w tym cukry [g]: | 5,4 | błonnik [g]: | 5,2 | białko [g]: | 14,5 | sól [g]: | 0,02 | |
---|
Receptura | Uldo T22 - chleb Uldo T22 - chleb na naturalnym kwasie |
---|
Kalkulacje | Uldo T22 - chleb |
---|
Specyfikacja | Uldo T22 |
---|
Karta Produktu Gotowego | Chleb (Uldo Sauer) |
---|