
Produkt znacząco przedłuża świeżość pieczywa, które przy odpowiednim zabezpieczeniu, nie traci swojej miękkości i walorów smakowych przez min.14 dni. Szczególnie dedykowany do pieczywa mieszanego, choć wyraźnie poprawia świeżość także pieczywa pszennego i żytniego.Produkt dodatkowo pozwala uzyskać dużą objętość oraz wyjątkowo delikatny miękisz o równomiernej porowatości. Doskonale sprawdza się zarówno w obróbce ręcznej, jak i w produkcji na liniach przemysłowych.
Został przygotowany z odpowiednio dobranych preparatów enzymatycznych, bez zastosowania emulgatorów, dzięki czemu spełnia wymogi „czystej etykiety”.
| Składniki | mąka pszenna, enzymy: ksylanaza, amylaza; środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy; drożdże suszone |
|---|
| Wartość odżywcza | | wartość odżywcza | wartość odżywcza w 100 g mieszanki | | wartość energetyczna [kJ/kcal]: | 1478/348 | | tłuszcz [g]: | 1,3 | | - w tym kwasy nasycone [g]: | 0,2 | | - w tym kwasy trans [g]: | < 0,1 | | węglowodany [g]: | 69,2 | | - w tym cukry [g]: | 5,3 | | błonnik [g]: | 4,0 | | białko [g]: | 13,0 | | sól [g]: | 0,27 | |
|---|
| Receptura | Uldo T22 - chleb (Sauer)
Uldo T22 - chleb na naturalnym kwasie Uldo T22 - drożdżówka
Uldo T22 - tost (Sauer) |
|---|