T22

Uldo T22


Wydajny środek wypiekowy z grupy Clean Label, przedłużający świeżość każdego pieczywa.

Czysta%20etykieta%20LOGO%20LIFTING%20TM

Produkt znacząco przedłuża świeżość pieczywa, które przy odpowiednim zabezpieczeniu, nie traci swojej miękkości i walorów smakowych przez min.14 dni. Szczególnie dedykowany do pieczywa mieszanego, choć wyraźnie poprawia świeżość także pieczywa pszennego i żytniego.

Produkt dodatkowo pozwala uzyskać dużą objętość oraz wyjątkowo delikatny miękisz o równomiernej porowatości. Doskonale sprawdza się zarówno w obróbce ręcznej, jak i w produkcji na liniach przemysłowych.

Został przygotowany z odpowiednio dobranych preparatów enzymatycznych, bez zastosowania emulgatorów, dzięki czemu spełnia wymogi „czystej etykiety”.

Składniki

mąka pszenna, enzymy: ksylanaza, amylaza; środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy; drożdże suszone

Wartość odżywcza
wartość odżywcza wartość odżywcza w 100 g mieszanki
wartość energetyczna [kJ/kcal]:1455/343
tłuszcz [g]:1,4
 - w tym kwasy nasycone [g]:0,2
 - w tym kwasy trans [g]:< 0,1
węglowodany [g]: 65,6
 - w tym cukry [g]:5,4
błonnik [g]:5,2
białko [g]:14,5
sól [g]:0,02
 
Receptura

Uldo T22 - chleb 
Uldo T22 - chleb na naturalnym kwasie

Kalkulacje

Uldo T22 - chleb

Specyfikacja

Uldo T22

Karta Produktu Gotowego

Chleb (Uldo Sauer)
Chleb na naturalnym kwasie

 

 

 

   |   do góry

liczniki odwiedzin