Bu%C5%82ki%20O%21MegaKorn%27

Uldo O!mega Bułki


Mieszanka do przygotowania pieczywa funkcjonalnego.

  • Doskonałe źródło kwasów tłuszczowych Omega 3 - zawartość kwasów Omega 3 wynosi 1,05g / 100g pieczywa (ok. 1 bułka).
  • Dzięki zawartości lnu i soi uzyskano wyjątkowy smak pieczywa.
  • To również długotrwała świeżość i kompaktowy miękisz.


logo%20z%20R
O!mega Bułki
to doskonałe źródło kwasów tłuszczowych Omega 3. Kwas alfa-linolenowy (z grupy Omega 3) przyczynia się do utrzymywania prawidłowego stężenia cholesterolu we krwi.

Zgodnie z zaleceniami Europejskiego Urzędu ds.  Bezpieczeństwa Żywności (EFSA), korzystne działanie występuje w przypadku spożywania przynajmniej 2 g kwasu alfa-linolenowego dziennie.

O!mega Bułki zawierają 1,1 g kwasów Omega 3 w 100 g pieczywa (ok.  1 bułka ).
Składniki

siemię lniane, ziarno soi, ekstrakt słodu jęczmiennego, cukier, gluten pszenny, słód jęczmienny, sól, substancja przeciwzbrylająca: węglan wapnia; ekstrakt z siemienia lnianego (ekstrakt z siemienia lnianego, mąka pszenna, przeciwutleniacz: ekstrakt z rozmarynu), kwas żytni w proszku, glukoza, emulgatory: E472e, lecytyna rzepakowa; mąka żytnia, enzymy: hydrolaza, ksylanaza, amylaza; środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy

Wartość odżywcza
wartość odżywcza wartość odżywcza w 100 g mieszanki
wartość energetyczna [kJ/kcal]:1477/354
tłuszcz [g]:14,1
 - w tym kwasy nasycone [g]:2,0
 - w tym kwasy trans [g]:< 0,1
węglowodany[g]: 26,6
 - w tym cukry [g]:19,4
błonnik[g]:18,9
białko[g]:20,7
sól [g]:7,4
Receptura

Uldo O!mega Bułki

Uldo O!mega Bułki - chleb (SAUER)

Uldo O!mega Bułki - chleb na naturalnym kwasie

Kalkulacja

Uldo O!mega Bułki

Uldo O!mega Bułki - chleb

Specyfikacja

Uldo O!mega Bułki

Karta Produktu Gotowego

Bułki O!mega

  Materiały Reklamowe   

plakat%20OMEGA%20BU%C5%81KI   ULOTKA%20OMEGA%20BU%C5%81KI%202018 1   ULOTKA%20OMEGA%20BU%C5%81KI%202018 2        



 

 

   |   do góry

liczniki odwiedzin