IG

Uldo Chleb dla Diabetyków


Pieczywo o niskim Indeksie Glikemicznym

  • Rekomendowane i certyfikowane przez Polskie Stowarzyszenie Diabetyków. 
  • Zdobyło I nagrodę w konkursie na najlepszy produkt targów Diabetica Expo 2011.
  • Wartość IG = 49,6
                    
logo%20z%20R      logo%20Diabetyk%C3%B3w%20%2B%20tekst

Chleb dla Diabetyków stanowi cenne uzupełnienie diety osób chorych na cukrzycę, a także osób z nadwagą i otyłością.

Włączenie do diety pieczywa o niskim IG może pomóc diabetykom w stałym i równomiernym dostarczaniu glukozy do krwi.

Chleb dla Diabetyków to także niska zawartość cukrów oraz doskonałe źródło błonnika pokarmowego, fosforu, witaminy B1, kwasu foliowego.

Chleb dla Diabetyków zdobył I nagrodę w konkursie na najlepszy produkt targów Diabetica Expo 2011.

Składniki

mąka pszenna orkiszowa, mąka grochowa, ziarno pszenicy orkisz, mąka jęczmienna, mąka pszenna graham, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; kolendra, kminek, enzymy: amylaza, ksylanaza, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy.

Wartość odżywcza
wartość odżywcza wartość odżywcza w 100 g mieszanki
wartość energetyczna [kJ/kcal]:1313/311
tłuszcz [g]:2,5
 - w tym kwasy nasycone [g]:0,3
 - w tym kwasy trans [g]:<0,1
węglowodany[g]: 51,1
 - w tym cukry [g]:1,9
błonnik[g]:12,5
białko[g]:14,8
sól [g]:6,7
Receptura

Uldo Chleb dla Diabetyków

Uldo Chleb dla Diabetyków - na naturalnym kwasie

Kalkulacje 

Uldo Chleb dla Diabetyków

Specyfikacja 

Uldo Chleb dla Diabetyków

Karta Produktu Gotowego

Chleb dla Diabetyków
Chleb dla Diabetyków na naturalnym kwasie

Materiały Reklamowe 

 

plakat%20IG%2011.2015 ULOTKA%20IG 1 ULOTKA%20IG 1   IG IG%2008.17      torebka%20prz%C3%B3d%20b   torebka%20ty%C5%82      certyfikat%20IG%20dla%20klient%C3%B3w     IMG 4334 

   |   do góry

liczniki odwiedzin