Uldo Chleb dla Diabetyków

Pieczywo o niskim Indeksie Glikemicznym

  • Rekomendowane i certyfikowane przez Polskie Stowarzyszenie Diabetyków. 
  • Zdobyło I nagrodę w konkursie na najlepszy produkt targów Diabetica Expo 2011.
  • Wartość IG = 49,6
 
Chleb dla Diabetyków stanowi cenne uzupełnienie diety osób chorych na cukrzycę, a także osób z nadwagą i otyłością.

Włączenie do diety pieczywa o niskim IG może pomóc diabetykom w stałym i równomiernym dostarczaniu glukozy do krwi.

Chleb dla Diabetyków to także niska zawartość cukrów (1,4g/100g) oraz doskonałe źródło błonnika pokarmowego  (4,7g/100g).

Chleb dla Diabetyków zdobył I nagrodę w konkursie na najlepszy produkt targów Diabetica Expo 2011.
Składniki

mąka orkiszowa, mąka grochowa, ziarno orkiszu, mąka jęczmienna, mąka pszenna graham, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; kminek, kolendra, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy; enzymy: amylaza, ksylanaza

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość odżywczawartość odżywcza w 100 g mieszankiwartość odżywcza w 100 g pieczywa%RWS* w 100 g pieczywa
Wartość energetyczna [kJ/kcal]1331/315932/22211%
Tłuszcz [g]21,22%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone [g]0,30,21%
Węglowodany [g]54,644,117%
w tym cukry [g]3,51,42%
Błonnik [g]10,14,7 - 
Białko [g]14,66,513%
Sól [g]6,71,423%
Fosfor [mg] 12618%
wit. B1 [mg] 0,2220%
Kwas foliowy [µg] 200100%

4,4 WW (jednostki chlebowe); 1WW = 22,7 g

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Receptura

Uldo Chleb dla Diabetyków - receptura

Uldo Chleb dla Diabetyków - na naturalnym kwasie - receptura

Kalkulacje 

Uldo Chleb dla Diabetyków - kalkulacja

Specyfikacja 

 W/12 - Uldo Chleb dla Diabetyków

Materiały Reklamowe 

 

                              

   |   do góry