Uldo Chleb dla Diabetyków


Pieczywo o niskim Indeksie Glikemicznym

  • Rekomendowane i certyfikowane przez Polskie Stowarzyszenie Diabetyków. 
  • Zdobyło I nagrodę w konkursie na najlepszy produkt targów Diabetica Expo 2011.
  • Wartość IG = 49,6
                    
     

Chleb dla Diabetyków stanowi cenne uzupełnienie diety osób chorych na cukrzycę, a także osób z nadwagą i otyłością.

Włączenie do diety pieczywa o niskim IG może pomóc diabetykom w stałym i równomiernym dostarczaniu glukozy do krwi.

Chleb dla Diabetyków to także niska zawartość cukrów (1,4g/100g) oraz doskonałe źródło błonnika pokarmowego  (4,7g/100g), fosforu, witaminy B1, kwasu foliowego.

Chleb dla Diabetyków zdobył I nagrodę w konkursie na najlepszy produkt targów Diabetica Expo 2011.
Składniki

mąka orkiszowa, mąka grochowa, ziarno orkiszu, mąka jęczmienna, mąka pszenna graham, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; kminek, kolendra, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy; enzymy: amylaza, ksylanaza

Wartość odżywcza
wartość odżywcza wartość odżywcza w 100 g mieszanki
wartość energetyczna [kJ/kcal]:1331/315
tłuszcz [g]:2,0
- w tym kwasy nasycone [g]:0,3
węglowodany[g]: 54,6
- w tym cukry [g]:3,5
błonnik[g]:10,1
białko[g]:14,6
sól [g]:6,7
Receptura

Uldo Chleb dla Diabetyków - receptura

Uldo Chleb dla Diabetyków - na naturalnym kwasie - receptura

Kalkulacje 

Uldo Chleb dla Diabetyków - kalkulacja

Specyfikacja 

 W/12 - Uldo Chleb dla Diabetyków

Karta Produktu Gotowego

Chleb dla Diabetyków
Chleb dla Diabetyków na naturalnym kwasie

Materiały Reklamowe 

 

                           

   |   do góry