rzig

Uldo Pieczywo Razowo-Żytnie IG

Produkt dedykowany wszystkim dbającym o zdrowie, w szczególności diabetykom oraz osobom z nadwagą i otyłością.
Wyjątkowe pieczywo przygotowane na bazie mąki żytniej, charakteryzujące się niskim Indeksem Glikemicznym wynoszącym 44,40 – jest to wskaźnik wzrostu stężenia glukozy we krwi, po spożyciu danego produktu. To także doskonały smak i aromat, tak charakterystyczny dla typowego pieczywa żytniego, a także źródło cennych wartości odżywczych, w tym licznych witamin i minerałów.
Bogactwo cennych wartości odżywczych: niska zawartość cukrów i tłuszczów nasyconych, źródło miedzi, fosforu, magnezu, cynku, witaminy B1, wysoka zawartość błonnika pokarmowego i białka


logo%20z%20RCzysta%20etykieta%20LOGO%20LIFTING%20TM

Składniki

gluten pszenny, siemię lniane, ziarno słonecznika, sól, mąka żytnia, zakwas żytni w proszku (zmielone produkty żytnie, ekstrakt słodu jęczmiennego, kultury starterowe), cukier, enzymy: ksylanaza, amylaza, lipaza; środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy

Wartość odżywcza

wartość odżywcza wartość odżywcza w 100 g mieszanki
wartość energetyczna [kJ/kcal]:1697/406
tłuszcz [g]:17,6
 - w tym kwasy nasycone [g]:1,9
 - w tym kwasy trans [g]:<0,1
węglowodany[g]: 8,8
 - w tym cukry [g]:3,2
błonnik[g]:9,0
białko[g]: 48,5
sól [g]:8,6

Receptura

Uldo Pieczywo Razowo-Żytnie IG - bułki (SAUER)
Uldo Pieczywo Razowo-Żytnie IG - chleb (SAUER)
Uldo Pieczywo Razowo-Żytnie IG - bagietki (SAUER)
Uldo Pieczywo Razowo-Żytnie IG - bułki na naturalnym kwasie
Uldo Pieczywo Razowo-Żytnie IG - chleb na naturalnym kwasie

Kalkulacje 

Uldo Pieczywo Razowo-Żytnie IG - bułki/ bagietki
Uldo Pieczywo Razowo-Żytnie IG - chleb

Specyfikacja

Uldo Pieczywo Razowo-Żytnie IG

Karta Produktu Gotowego

Pieczywo Razowo-Żytnie IG (Sauer)

 

Materiały reklamowe

Pieczywo IG plakat   Pieczywo RZ IG ULOTKA prefka 1   Pieczywo RZ IG ULOTKA prefka 2   Pieczywo razowo zytnie IG NK 04.24   Pieczywo razowo zytnie IG SAUER 0621 

 

 

   |   do góry

liczniki odwiedzin