Chleb bez pszenicy NOWY M

Uldo Chleb bez pszenicy Plus

Nowa formuła!

Produkt dedykowany osobom, które chcą ograniczyć ilość glutenu w swojej diecie*.

Dzięki specjalnie dobranym składnikom, uzyskano doskonałe w smaku, aromatyczne pieczywo, bez dodatku pszenicy. Głównymi składnikami Chleba bez pszenicy są: mąka ryżowa, mąka i skrobia kukurydziana oraz skrobia z tapioki.


logo%20z%20R

Produkt dedykowany osobom, które chcą ograniczyć ilość glutenu w swojej diecie*.

Gluten to rodzaj białka występującego w zbożach, takich jak pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenżyto, orkisz oraz wszelkich wyrobach z ich dodatkiem.      

Ograniczenie ilości glutenu może być pomocne w dietach, których celem jest zmniejszenie masy ciała. Chleb bez pszenicy to doskonałe uzupełnienie takiej diety.  

W składzie Chleba bez pszenicy nie występują składniki pochodzące z pszenicy, której białka mają działanie najbardziej drażniące i uczulające spośród wszystkich znanych nam zbóż.

* produkt nieprzeznaczony dla osób, które muszą stosować dietę bezglutenową

Składniki

mąka ryżowa, skrobia: kukurydziana, z tapioki, ziemniaczana; mąka kukurydziana, cukier, substancje zagęszczające: E466, E415; kwas żytni w proszku, odtłuszczone mleko w proszku, sól, błonnik roślinny (Psyllium), słód jęczmienny

Wartość odżywcza

wartość odżywcza wartość odżywcza w 100 g mieszanki
wartość energetyczna [kJ/kcal]:1418/335
tłuszcz [g]:0,7
 - w tym kwasy nasycone [g]:0,2
 - w tym kwasy trans [g]:<0,1
węglowodany [g]: 73,6
 - w tym cukry [g]:5,5
błonnik [g]:6,4
białko [g]:5,3
sól [g]:3,2
 

Receptura

Uldo Chleb bez pszenicy Plus

Kalkulacja 

Uldo Chleb bez pszenicy Plus

Specyfikacja

Uldo Chleb bez pszenicy Plus

Karta Produktu Gotowego

Chleb bez pszenicy

 

 

 

   |   do góry

liczniki odwiedzin