Chleb Macieja to unikatowe pieczywo mieszane, które dzięki odpowiednio dobranym składnikom posiada delikatny i wilgotny miękisz, sprawiający że posiłek staje się prawdziwą przyjemnością. Chleb Macieja został przygotowany na bazie specjalnie dobranych mąk, dzięki którym zachowuje świeżość przez długi czas, nie tracąc doskonałego smaku i aromatu. Dodatkowo został wzbogacony o ziarna słonecznika i siemię lniane, które poprawiają walory smakowe. Chleb Macieja to również wysoka zawartość błonnika pokarmowego przy obniżonej zawartości węglowodanów*, dzięki czemu pieczywo to stanowi doskonałe uzupełnienie codziennej diety. *w porównaniu z chlebem zwykłym mieszanym, dla którego zawartość węglowodanów wynosi ok. 46g/100g |
Składniki | mąka pszenna, mąka żytnia, sól, substancja zagęszczająca: guma guar; cukier, słód żytni. | ||||||||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Wartość odżywcza |
| ||||||||||||||||||||
Receptura | Uldo Chleb Macieja - chleb (SAUER) | ||||||||||||||||||||
Kalkulacja | |||||||||||||||||||||
Specyfikacja | Uldo Chleb Macieja | ||||||||||||||||||||
Karta Produktu Gotowego | |||||||||||||||||||||
Materiały Reklamowe |