Jeden z wiodących produktów Uldo cieszący się dużą popularnością wśród piekarni. Uniwersalna mieszanka świetnie nadająca się do wypieku zarówno tradycyjnych drożdżówek, jak też różnego rodzaju chałek, babek i ciast drożdżowych, croissantów, kapuśniaków oraz innych podobnych produktów. Unikatowy skład mieszanki powoduje, że gotowe ciasto jest elastyczne i pozwala na uzyskiwanie dowolnych kształtów, nie jest podatne na przegarowanie a jego sprężysta struktura pozwala na szprycowanie dowolnym nadzieniem oraz na dowolne dekorowanie np. bakaliami. |
Składniki | mąka pszenna, produkty mleczne w proszku (25%) (serwatka, odtłuszczone mleko), gluten pszenny, sól, emulgatory: E481, E472e, lecytyna rzepakowa; glukoza, tłuszcz palmowy nieutwardzony, substancje przeciwzbrylające: węglan wapnia, E551; aromat, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy; enzymy: ksylanaza, barwnik: E101. | ||||||||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Wartość odżywcza |
| ||||||||||||||||||||
Receptura | Uldo Bułki Mleczne - drożdżówka Uldo Bułki Mleczne - babka drożdżowa Uldo Bułki Mleczne - ciasto drożdżowe |