Dodatek do pączków zawierający jajka w proszku. Pozwala na otrzymanie stabilnych produktów o gładkiej powierzchni, ładnej obwódce oraz dużej objętości. Mieszanka ta nadaje się również do produkcji drożdżówek, makowców i ciast drożdżowych. |
Składniki | mąka pszenna, cukier, serwatka w proszku, mąka sojowa, sól, białko jaja w proszku, żółtko jaja w proszku, emulgator: E471, E472e, lecytyna rzepakowa; substancja przeciwzbrylająca: węglan wapnia; gluten pszenny, substancja zagęszczająca: guma guar; środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy; regulator kwasowości: dwuoctan sodu; enzymy: ksylanaza, amylaza, fosfolipaza; barwnik: E101 | ||||||||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Wartość odżywcza |
| ||||||||||||||||||||
Receptura | |||||||||||||||||||||
Kalkulacje | Uldo Pączek 20% Uldo Pączek 20% - drożdżówka | ||||||||||||||||||||
Specyfikacja | Uldo Pączek 20% | ||||||||||||||||||||
Karta Produktu Gotowego | Pączek |