Master
Środek wypiekowy nadający pieczywu dużą objętość i długotrwałą świeżość. Dzięki starannie wyselekcjonowanym enzymom i emulgatorom, środek powoduje zwiększenie objętości oraz przedłużenie świeżości pieczywa do 7 dni, a w przypadku zastosowania pasteryzacji, do 21 dni.
05.12.2016
Ultra Plus Durum
Środek wypiekowy do produkcji pieczywa pszennego, jak również mieszanego, bułek, bagietek, chlebów. Wzbogacony o kwas z pszenicy durum oraz drożdże instant.
.04.11.2016
Universal Profit
Uniwersalny środek wypiekowy o dozowaniu 0,5% przeznaczony do bułek oraz chleba. Uzyskujemy produkty o dużej objętości, świeże przez długi czas.
.04.11.2016
ULDO Polska na POLAGRA-TECH 2016
Już po raz kolejny ULDO Polska miała przyjemność uczestniczyć w największych targach branżowych Polagra-Tech, które odbyły się w dniach 25-29 września 2016r. Wszystkim naszym Klientom i Gościom, z którymi mieliśmy przyjemność spotkać się na naszym stoisku, serdecznie dziękujemy za liczne spotkania oraz miłe i inspirujące rozmowy.
...więcej
03.10.2016
NOWA FORMUŁA! Panettone
Tradycyjna włoska babka Panettone posiadająca charakterystyczny miękisz o wydłużonej strukturze. Specjalne aromatyczne komponenty w połączeniu z bakaliami nadają produktowi niepowtarzalne walory smakowe i zapachowe. Dzięki zastosowaniu nowej formuły produkt pozostaje świeży przez długi czas.
25.09.2016
Bułki Żytnie 100%
Bułki Żytnie 100% przygotowane wyłącznie z mąki żytniej. Po upieczeniu bułki są smaczne i aromatyczne, posiadają naturalny kolor bez dodatku słodów, zachowują świeżość przez długi czas. Możliwość przygotowania produktu gotowego w oparciu o dowolne proporcje różnych typów mąki żytniej, produkt Clean Label.
25.09.2016
Sos Profit
Sos przeznaczony do bezpośredniego użycia, doskonale nadaje się do zapiekania (nie pali się) oraz do mrożenia (nie rozwarstwia się), można go używać do produkcji pizzy, zapiekanek i innych przekąsek.
16.09.2016
Ale Bochen!
Pieczywo mieszane nawiązujące do smaku tradycyjnego chleba. Charakteryzuje się dużą objętością i wilgotnością, dzięki czemu zachowuje świeżość przez długi czas.
07.09.2016
Święto Chleba i Piernika w Jaworze 26-28.08.2016r.
W dniach 26-28 sierpnia 2016r. ULDO Polska miała przyjemność uczestniczyć w odbywającym się w Jaworze Święcie Chleba i Piernika, podczas którego promowano rzemiosło piekarskie i cukiernicze oraz pobito kolejny rekord na najdłuższy piernik w Polsce. Organizatorom gratulujemy wyjątkowej atmosfery tego wydarzenia, zaś Gościom dziękujemy za miłe spotkania.
Ciastka z Płatkami Jaglanymi
Ciasteczka przygotowane na bazie płatków jaglanych, wzbogacone dodatkowo cukrem brązowym. Odpowiednie połączenie składników pozwoliło uzyskać ciastka o doskonałym smaku i aromacie. Zastosowanie płatków jaglanych wzbogaca nie tylko walory smakowe, ale także wartości odżywcze.
01.07.2016
Ciastka Activ
Uniwersalny produkt, który może zostać wzbogacony dowolnymi dodatkami, takimi jak płatki, ziarna, suszone owoce, orzechy itp. Połączenie w odpowiednich proporcjach cukru brązowego i innych składników pozwoliło uzyskać kruche ciasteczka o niepowtarzalnym smaku.
13.06.2016
Ciastka Orkiszowe
Wyjątkowo smaczne kruche ciasteczka, których głównym składnikiem jest mąka orkiszowa. Dzięki zastosowaniu pełnoziarnistej mąki orkiszowej, uzyskano niepowtarzalny smak i aromat. To smaczna przekąska, która dzięki odpowiednio dobranym składnikom, posiada dużo błonnika.
13.06.2016
XXI Ogólnopolski Turniej na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik i Piekarz zakończony.
W dniu 13 kwietnia 2016r. odbył się finał kolejnej edycji Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik i Piekarz. ULDO Polska tradycyjnie już wsparła to wyjątkowe wydarzenie. Wszystkim Uczestnikom, a w szczególności Laureatom, serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów!
...więcej
15.04.2016
Zamkowy
Chleb mieszany z bogatą kompozycją ziaren. Odpowiednio dobrane składniki, takie jak siemię lniane, słonecznik, soja, kasza jaglana, sezam oraz płatki kukurydziane pozwoliły uzyskać produkt o doskonałym i oryginalnym smaku.
01.04.2016
ULDO Polska na EXPO SWEET 2016
VIII edycja Targów EXPO SWEET zakończona! Wszystkim naszym Klientom i Gościom, którzy odwiedzili nasze stoisko w dniach 21-24 lutego 2016 r., serdecznie dziękujemy za miłe i inspirujące spotkania, dzięki którym stale możemy rozwijać i udoskonalać nasze produkty.
...więcej
26.02.2016
Chleb Macieja
Chleb mieszany, który dzięki odpowiednim składnikom charakteryzuje się dużą wodochłonnością. Zachowuje świeżość przez długi czas, nie tracąc doskonałego smaku i aromatu. Dodanie ziaren słonecznika oraz siemienia lnianego dodatkowo wzbogaca produkt.
04.01.2016