Chia Lux
Pieczywo mieszane z dodatkiem nasion Chia, dedykowane do produkcji „na taśmę”. Możliwość produkcji bochenków okrągłych, podłużnych oraz chleba foremkowego. Produkt stanowi źródło kwasów Omega 3, a także innych wartości odżywczych, spełnia również wymogi czystej etykiety.
02.11.2017
Orkisz Plus
Pieczywo mieszane orkiszowe, dedykowane do produkcji „na taśmę”. Możliwość produkcji bochenków okrągłych, podłużnych oraz chleba foremkowego. Produkt posiada dużą wilgotność, dzięki czemu zachowuje świeżość przez długi czas, spełnia również wymogi czystej etykiety.
02.11.2017
Bułki Mleczne CL
Uniwersalny produkt do przygotowania różnorodnych ciast drożdżowych. Umożliwia produkcję szerokiego asortymentu wyrobów drożdżowych takich jak drożdżówki, rogale, chałki, strucle oraz szereg innych produktów. Dzięki odpowiednio dobranym składnikom, produkt gotowy spełnia wymogi czystej etykiety.
23.10.2017
Parzone Uniwersalne
Koncentrat ciasta parzonego o uniwersalnym zastosowaniu. Możliwość produkcji z jednej receptury eklerów, ptysiów, gniazdek, ciasta Karpatka, groszku ptysiowego itp. Bardzo dobrze sprawdza się w obróbce ręcznej jak i maszynowej. Zapewnia prosty i szybki proces przygotowania.
04.10.2017
ULDO Polska na BAKEPOL 2017
Kolejna edycja Targów BAKEPOL w Lublinie za nami! Wszystkim naszym Klientom i Gościom, z którymi mieliśmy przyjemność spotkać się na naszym stoisku w dniach 09-12.09.2017r., serdecznie dziękujemy za miłe i inspirujące rozmowy.
...więcej
14.09.2017
Odkryj nowe Słodkie Inspiracje od ULDO
Zapraszamy do poznania kolejnych autorskich receptur cukierniczych, przygotowanych na bazie produktów ULDO. To łatwe w przygotowaniu i wyjątkowo smaczne propozycje dla każdej cukierni i piekarni.
04.09.2017
Bułki O!MegaKorn
Połączenie doskonałego smaku, atrakcyjnego wyglądu oraz cennych wartości odżywczych. Bułki posiadają wyjątkowy, delikatnie słodkawy smak, dzięki zawartości miodu oraz innych starannie dobranych składników.Produkt stanowi źródło kwasów Omega 3, a także innych wartości odżywczych, spełnia również wymogi Clean Label.
04.09.2017
Pieczywo Sahari
Pieczywo pszenne z dodatkiem wielu ziaren, produkt Clean Label. Doskonałe połączenie delikatnego i puszystego miękiszu z chrupiącą skórką, którą można wzbogacić dowolną posypką. Dodatek wielu ziaren, takich jak siemię lniane, słonecznik, sezam, soja, znakomicie wzbogacają walory pieczywa, tworząc smaczną i aromatyczną kompozycję.
04.09.2017
Święto Chleba i Piernika w Jaworze 25-27.08.2017r.
W dniach 25-27 sierpnia 2017r. ULDO Polska miała przyjemność uczestniczyć w odbywającym się w Jaworze Święcie Chleba i Piernika, podczas którego promowano rzemiosło piekarskie i cukiernicze oraz pobito kolejny rekord na najdłuższy piernik w Polsce.
Bułka Pradawna
Aromatyczna bułka pszenna, bogata w różnorodne ziarna i nasiona, które tworzą wyjątkowo smaczną i aromatyczną kompozycję, zachowuje świeżość przez długi czas.Odpowiednio dobrane składniki czynią produkt bogatym źródłem cennych wartości odżywczych, w tym licznych witamin i minerałów.
01.06.2017
Posypka z Chia
Odpowiednio dobrana kompozycja ziaren i nasion tworząca jednolitą strukturalnie posypkę, przy dużej różnorodności wizualnej. Produkt doskonale sprawdzający się zarówno jako posypka dekoracyjna do każdego typu pieczywa oraz jako dodatek do ciasta.
01.06.2017
XXII Ogólnopolski Turniej na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik i Piekarz zakończony.
W dniu 05.04.2017r. odbył się finał kolejnej edycji Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik i Piekarz. ULDO Polska tradycyjnie już wsparła to wyjątkowe wydarzenie. Wszystkim Uczestnikom, a w szczególności Laureatom, serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów!
...więcej
06.04.2017
II Regionalne Targi Piekarsko – Cukiernicze
W dniu 18.03.2017r. odbyły się II Regionalne Targi Piekarsko – Cukiernicze, zorganizowane w Zielonej Górze przez JUREKO Serwis Gastro. ULDO Polska miała przyjemność uczestniczyć w tym wydarzeniu. Dziękujemy naszym Klientom za wszystkie spotkania i rozmowy w czasie targów, a także za udział w szkoleniu i w licytacji.
...więcej
20.03.2017
Chleb z Pradawnymi Zbożami
Pieczywo o wyjątkowym charakterze. Zawiera mąki z pradawnych odmian pszenicy: orkisz, płaskurki oraz samopszy, które charakteryzują się specyficznymi właściwościami funkcjonalnymi oraz smakowymi. Jest bogate w ziarna słonecznika, siemienia lnianego, soi i sezamu, które nadają produktowi wyjątkowy smak. Pieczywo utrzymuje świeżość przez długi czas, dzięki zastosowaniu innowacyjnych rozwiązań enzymatycznych.
10.03.2017
Chleb z Jęczmieniem
Aromatyczne, pełne smaku pieczywo, o ciemnym, równomiernym miękiszu. Posiada wysoką zawartość mąki jęczmiennej. Zachowuje świeżość przez długi czas.
10.03.2017
Waniliowa Inspiracja
Mieszanka do produkcji ciast biszkoptowo- tłuszczowych o uniwersalnym zastosowaniu. Doskonale nadaje się zarówno do wyrobu muffinów, babek jak i ciast z owocami i kruszonką. Ciasto charakteryzuje się przyjemnym smakiem i aromatem oraz pozostaje świeże przez długi czas.
10.03.2017
Frost CL
Środek wypiekowy dedykowany do odroczonego wypieku, w wersji Clean Label. Pieczywo utrzymuje bardzo długo świeżość, dzięki zastosowaniu innowacyjnych rozwiązań enzymatycznych.
10.03.2017
ULDO Polska na EXPO SWEET 2017
IX edycja Targów EXPO SWEET zakończona! Wszystkim naszym Klientom i Gościom, którzy odwiedzili nasze stoisko w dniach 26.02-01.03. 2017 r., serdecznie dziękujemy za miłe i inspirujące spotkania, dzięki którym stale możemy rozwijać i udoskonalać nasze produkty.
...więcej
03.03.2017
Kwas Pszenny Płynny
Środek wypiekowy przeznaczony do produktów pszennych (bułki, chleby, pieczywo drobne). Zapewnia aromatyczne, smaczne i długo świeże wypieki pszenne o równomiernej porowatości i elastycznym miękiszu.
02.01.2017
Wezuwiusz
Produkt przeznaczony do pieczywa pszennego i mieszanego, zapewniający ciastu stabilność oraz dużą objętość i długotrwałą świeżość produktu gotowego.
Dzięki odpowiednio dobranym składnikom, doskonale sprawdza się zarówno
w produkcji rzemieślniczej, jak również na liniach przemysłowych.
Produkt wolny od „E”, pozwalający uzyskać pieczywo z „czystą etykietą”.
02.01.2017