%C5%BBytni%20Staropolski%20s.%2052

Uldo Żytni Plus

 
Chleb ze 100% zawartością mąki żytniej, charakteryzujący się dużą objętością po wypieku oraz dużą wilgotnością i świeżością. Jest źródłem błonnika.

 

 

Składniki

gluten pszenny, sól, glukoza, emulgatory: E472e, lecytyna rzepakowa; kwas w proszku (żytni, pszenny), cukier, kwas piekarniczy w proszku (produkty przemiału żyta i pszenicy; skrobia pszenna, regulator kwasowości: kwas mlekowy), słód jęczmienny, mąka pszenna, mąka żytnia, regulator kwasowości: dwuoctan sodu; substancja przeciwzbrylająca: węglan wapnia; enzymy: ksylanaza, amylaza, lipaza; środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy

Wartość odżywcza 

wartość odżywcza wartość odżywcza w 100 g mieszanki
wartość energetyczna [kJ/kcal]:1336/316
tłuszcz [g]:5,2
 - w tym kwasy nasycone [g]:2,3
 - w tym kwasy trans [g]:< 0,1
węglowodany [g]: 20,6
 - w tym cukry [g]:12,1
błonnik [g]:4,2
białko [g]:44,7
sól [g]:17,9

Receptura 

Kalkulacje

Uldo Żytni Plus - chleb

Specyfikacja 

Karta Produktu Gotowego

Chleb żytni (Uldo Sauer)

Materiały Reklamowe 

 ytni Plus 02.24   YTNI PLUS   CHLEB LNIANY NK 11.20

   |   do góry

liczniki odwiedzin