Sauer

Uldo Sauer Jasny i Uldo Sauer Ciemny

 

  • Zapewnia smak i aromat naturalnego kwasu
  • Przedłuża świeżość pieczywa
  • Utrzymuje odpowiednią wilgotność ciasta

Doskonały kwas piekarniczy w formie pasty do zakwaszania ciasta, wytwarzany na bazie naturalnego kwasu. Środek ten doskonale zastępuje dotychczas stosowane w piekarnictwie kwasy, zapewniając powtarzalność wysokiej jakości wypieku dzięki dużej stabilności. Jego wykorzystanie dodatkowo zwiększa wilgotność ciasta, zapewnia długotrwałą świeżość pieczywa, a także gwarantuje jego wyjątkowy smak.

 
Składniki

Sauer Jasny: otręby żytnie, woda, mąka żytnia, regulatory kwasowości: kwas cytrynowy, kwas octowy, kwas mlekowy.

Sauer Ciemny: otręby żytnie, woda, mąka żytnia, regulatory kwasowości: kwas cytrynowy, kwas octowy, kwas mlekowy; słód jęczmienny

Specyfikacja

Uldo Sauer Jasny

Uldo Sauer Ciemny

Dozowanie w zależności od
stosunku mąki żytniej do
pszennej:

Uldo Sauer

Mąka żytnia %

Mąka pszenna %

1%

10

90

1,5%

20

80

2%

30

70

3%

40

60

4%

50

50

4,5%

60

40

5%

70

30

6%

80

20

7%

90

10

8%

100

0

   |   do góry

liczniki odwiedzin