Sauer

Uldo Sauer w proszku


Zapewnia prawidłowe ukwaszenie ciasta. Gwarantuje smak i aromat naturalnego kwasu. Przedłuża świeżość pieczywa. Utrzymuje odpowiednią wilgotność ciasta.

  • stabilna kwasowość
  • łatwość dozowania
  • zapewnia powtarzalność wysokiej jakości wypieku dzięki dużej stabilności
  • poprawa smaku i aromatu pieczywa
  • przedłużenie świeżości pieczywa
  • ułatwienie procesu wypieku
  • dozowanie: 2% - 8%
 
Składniki

mąka żytnia, regulatory kwasowości: kwas cytrynowy, dwuoctan sodu, kwas mlekowy

Dozowanie w zależności od
stosunku mąki żytniej do
pszennej:

Uldo Sauer

Mąka żytnia %

Mąka pszenna %

1%

10

90

1,5%

20

80

2%

30

70

3%

40

60

4%

50

50

4,5%

60

40

5%

70

30

6%

80

20

7%

90

10

8%

100

0

   |   do góry

liczniki odwiedzin