DSC 5835 Edit 3

Uldo Chleb bez pszenicy


Produkt dedykowany osobom, które chcą ograniczyć ilość glutenu w swojej diecie*.

Dzięki specjalnie dobranym składnikom, uzyskano doskonałe w smaku, aromatyczne pieczywo, bez dodatku pszenicy. Głównymi składnikami Chleba bez pszenicy są: mąka i otręby ryżowe, mąka i skrobia kukurydziana oraz skrobia z tapioki.


logo%20z%20R

Produkt dedykowany osobom, które chcą ograniczyć ilość glutenu w swojej diecie*.

Gluten to rodzaj białka występującego w zbożach, takich jak pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenżyto, orkisz oraz wszelkich wyrobach z ich dodatkiem.      

Ograniczenie ilości glutenu może być pomocne w dietach, których celem jest zmniejszenie masy ciała. Chleb bez pszenicy to doskonałe uzupełnienie takiej diety.  

W składzie Chleba bez pszenicy nie występują składniki pochodzące z pszenicy, której białka mają działanie najbardziej drażniące i uczulające spośród wszystkich znanych nam zbóż.

* produkt nieprzeznaczony dla osób, które muszą stosować dietę bezglutenową

Składniki

produkty przemiału ryżu (mąka, otręby); skrobia: kukurydziana, z tapioki, ziemniaczana; mąka kukurydziana, cukier, kwas żytni w proszku, odtłuszczone mleko w proszku, substancje zagęszczające: E466, E415; sól.

Wartość odżywcza

wartość odżywcza wartość odżywcza w 100 g mieszanki
wartość energetyczna [kJ/kcal]:1434/340
tłuszcz [g]:3,3
 - w tym kwasy nasycone [g]:0,8
 - w tym kwasy trans [g]:< 0,1
węglowodany [g]: 66,3
 - w tym cukry [g]:8,0
błonnik [g]:10,8
białko [g]:5,8
sól [g]:2,5

Receptura

Uldo Chleb bez pszenicy

Kalkulacja 

 Uldo Chleb bez pszenicy

Specyfikacja

Uldo Chleb bez pszenicy

Karta Produktu Gotowego

Chleb bez pszenicy

Materiały Reklamowe

plakat%20chl.bp   Chleb%20bez%20pszenicy%20prz%C3%B3d%2011.15   Chleb%20bez%20pszenicy%20ty%C5%82%2011.15   Chleb%20bez%20pszenicy%2004.17     

 

   |   do góry

liczniki odwiedzin