Specjalna kompozycja preparatów enzymatycznych pozwoliła wyeliminować emulgatory dzięki czemu Fresco Plus jest produktem Clean Label, odpowiadającym standardom preparatów emulgatorowych. Nowoczesna gama enzymów nie tylko przełożyła się na świeżość, chrupkość skórki oraz równomierną porowatość miękiszu, ale również na zwiększenie wydajności prowadzonych ciast, co przekłada się na zwiększenie rentowności produkcyjnej. Szerokie zastosowanie preparatu sprawia, że dzięki możliwości regulowania dozowania doskonale nadaje się on do produkcji przemysłowej jak również rzemieślniczej. Poprawia jakość nie tylko ciast mieszanych, ale również drobnego pieczywa pszennego. Nowoczesne enzymy stabilizują proces fermentacji oraz wypieku, dzięki czemu uzyskujemy powtarzalność produkcji na linach przemysłowych, również gdy w końcowej fazie produkt ulega zamrożeniu. | |||||||||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Składniki | gluten pszenny, enzymy: amylaza, ksylanaza, lipaza; środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy | ||||||||||||||||||||
Wartość odżywcza |
| ||||||||||||||||||||
Receptura | Uldo Fresco Plus Premium Profit - bułki Uldo Fresco Plus Premium Profit - chleb (SAUER) Uldo Fresco Plus Premium Profit - chleb na naturalnym kwasie | ||||||||||||||||||||
Kalkulacja | Uldo Fresco Plus Premium Profit - bułki Uldo Fresco Plus Premium Profit - chleb (Sauer) | ||||||||||||||||||||
Specyfikacja | Uldo Fresco Plus Premium Profit | ||||||||||||||||||||
Karta Produktu Gotowego | Chleb (Uldo Sauer) |