Karole

Sauer 2% i Sauer Ciemny

<td>x</td>

 

  • Zapewnia smak i aromat naturalnego kwasu
  • Przedłuża świeżość pieczywa
  • Utrzymuje odpowiednią wilgotność ciasta

Doskonały kwas piekarniczy w formie pasty do zakwaszania ciasta, wytwarzany na bazie naturalnego kwasu. Polepszacz ten doskonale zastępuje dotychczas stosowane w piekarnictwie kwasy, zapewniając powtarzalność wysokiej jakości wypieku dzięki dużej stabilności. Jego wykorzystanie dodatkowo zwiększa wilgotność ciasta, zapewnia długotrwałą świeżość pieczywa, a także gwarantuje jego wyjątkowy smak.

 
Skład

zakwas, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, kwas mlekowy, kwas octowy

Specyfikacja

W/34 - Uldo Sauer 2% 

W/43 - Uldo Sauer Ciemny

Dozowanie w zależności od stosunku mąki żytniej do pszennej: 

 

Uldo Sauer

Mąka żytnia %

Mąka pszenna %

1%

10

90

1,5%

20

80

2%

30

70

3%

40

60

4%

50

50

4,5%

60

40

5%

70

30

6%

80

20

7%

90

10

8%

100

0

liczniki odwiedzin