Ultra%20Plus

Ultra Plus 

 

  • Możliwość dodatku do ciast pszennych i żytnich
  • Wzbogacony w kwas pszenny
  • Nadaje aromatyczny posmak i barwę

Mieszanka piekarnicza pozwalająca na prowadzenie luźnych ciast pszennych. Dzięki wzbogaceniu o aromatyczne kwasy oraz enzymy daje możliwość otrzymania bułek oraz bagietek o dużej porowatości, chrupiącej skórce i efektywnym pęknięciu. Komponent znacznie poprawia możliwość związania wody w produkcie co przekłada się na obniżenie kosztów wytworzenia oraz przedłużenie świeżości. Ultra Plus nadaje się również do produkcji chleba żytniego. Jego dodatek zwiększa stabilność produkcji, poprawia smak i zapach oraz zapobiega zapadaniu się bochenków żytnich co jest typowe dla tego typu produktu.  Ultra plus jest jednym z niewielu dodatków piekarniczych, które doskonale sprawdzają się w użyciu 100 % pszennych ciast oraz 100 % żytnich. Jego funkcjonalność sprawiła że za pomocą jednego dodatku możemy uzyskać szeroką gamę produktów piekarniczych.

Skład

gluten, słód pszenny, kwas piekarniczy, cukier, mąka pszenna, słód jęczmienny, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy, enzymy

Wartość odżywcza w 100 g polepszacza

Wartość energetyczna

1630 kJ/388 kcal

Zawartość białka

37,6 g

Zawartość węglowodanów

 49,3 g

Zawartość tłuszczu

 4,1 g


Receptura

Ultra Plus - Receptura

Ultra Plus - chleb żytni - Receptura

Specyfikacja

W/4 - Utra Plus 

 

Materiały reklamowe

 

ultra%20plus
liczniki odwiedzin