Mieszanka piekarnicza pozwalająca na prowadzenie luźnych ciast pszennych. Dzięki wzbogaceniu o aromatyczne kwasy oraz enzymy daje możliwość otrzymania bułek oraz bagietek o dużej porowatości, chrupiącej skórce i efektywnym pęknięciu. Komponent znacznie poprawia możliwość związania wody w produkcie co przekłada się na obniżenie kosztów wytworzenia oraz przedłużenie świeżości. Ultra Plus nadaje się również do produkcji chleba żytniego. Jego dodatek zwiększa stabilność produkcji, poprawia smak i zapach oraz zapobiega zapadaniu się bochenków żytnich co jest typowe dla tego typu produktu. Ultra plus jest jednym z niewielu dodatków piekarniczych, które doskonale sprawdzają się w użyciu 100 % pszennych ciast oraz 100 % żytnich. Jego funkcjonalność sprawiła że za pomocą jednego dodatku możemy uzyskać szeroką gamę produktów piekarniczych. | |||||||||
Skład | gluten, słód pszenny, kwas piekarniczy, cukier, mąka pszenna, słód jęczmienny, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy, enzymy | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Wartość odżywcza w 100 g polepszacza |
| ||||||||
Receptura | |||||||||
Specyfikacja |
| ||||||||
Materiały reklamowe
|