iStock 000008074766Large

Pączek Domowy

 

<td>x</td>
  • Szybszy proces produkcji
  • Mieszanka zawiera jajka i cukier

 

Dodatek do pączków zawierający jajka w proszku. Pozwala na otrzymanie stabilnych produktów o  gładkiej powierzchni, ładnej obwódce oraz dużej objętości. Mieszanka ta nadaje się również do produkcji drożdżówek, makowców i ciast drożdżowych.

Skład

mąka pszenna, cukier, serwatka, sól, białko jajka, żółtko jajka, emuglator: E471, E472e; środek przeciwzbrylający: fosforan trójwapniowy; środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy; regulator kwasowości: dwuoctan sodu; enzymy, barwnik: ryboflawina

Wartość odżywcza w 100 g

Wartość odżywcza

wartość odżywcza w 100 g mieszanki

wartość odżywcza w 100 g ciasta

Wartość energetyczna

 1550 kJ/368 kcal

1542 kJ/369 kcal 

Zawartość białka

11,3 g

9,3 g

Zawartość węglowodanów

 70,0 g

65,5 g

Zawartość tłuszczu

4,4 g

7,8 g

Ilość jednostek chlebowych [WW*]

5,8

5,5 

1WW* = ilości gram produktu

17 

18 

*WW - wymiennik węglowodanowy
Receptura

Pączek Domowy - Receptura

Pączek Domowy - Drożdżówka - Receptura

 Specyfikacja W/13 - Pączek Domowy


 
liczniki odwiedzin