Skład
| mąka pszenna, cukier, serwatka, sól, białko jajka, żółtko jajka, emuglator: E471, E472e; środek przeciwzbrylający: fosforan trójwapniowy; środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy; regulator kwasowości: dwuoctan sodu; enzymy, barwnik: ryboflawina |
---|
Wartość odżywcza w 100 g
| Wartość odżywcza | wartość odżywcza w 100 g mieszanki | wartość odżywcza w 100 g ciasta | Wartość energetyczna | 1550 kJ/368 kcal | 1542 kJ/369 kcal | Zawartość białka | 11,3 g | 9,3 g | Zawartość węglowodanów | 70,0 g | 65,5 g | Zawartość tłuszczu | 4,4 g | 7,8 g | Ilość jednostek chlebowych [WW*] | 5,8 | 5,5 | 1WW* = ilości gram produktu | 17 | 18 | *WW - wymiennik węglowodanowy
|
---|