Dotychczas użycie samej mąki żytniej oznaczało najczęściej wypiek bochenków o niedużej objętości i zbitym miękiszu. Obecnie dzięki bogatemu składowi naszej mieszanki przy użyciu jedynie mąki żytniej otrzymujemy chleby o elastycznym miękiszu i sporej objętości. Chleb wykonany w 100 % z mąki żytniej gwarantuje nam dużą wilgotność, a co za tym idzie dłuższą świeżość pieczywa i jego żywotność na sklepowej półce. |
Skład | gluten, sól, kwas piekarniczy, glukoza, emulgator: E472e, lecytyna; cukier, mąka pszenna, słód jęczmienny, stabilizator: guma guar; regulator kwasowości: dwuoctan sodu; enzymy, substancja przeciwzbrylająca: fosforan trójwapniowy; środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Wartość odżywcza w 100 g |
*WW - wymiennik węglowodanowy | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Receptura | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Specyfikacja | W/77 - Żytni Staropolski |