litewski

Litewski Mix

 

<td>x</td>
  • Charakterystyczny smak i aromat
  • Zawartość błonnika
  • Wspomaga serce, układ nerwowy i trawienny

 

Chleb wytwarzany z połączenia mąki kukurydzianej i żytniej z dodatkiem mielonego kminku. Szczególny sposób wytwarzania tego pieczywa poprzez zaparzanie mąki zapewnia mu oryginalny smak i aromat oraz długotrwałą świeżość. Zawartość w pieczywie kminku korzystnie wpływa na pracę serca i układu nerwowego a zawartość błonnika wspomaga metabolizm i układ trawienny.

 

Skład

mąka pszenna, cukier, sól, kminek, gluten, mąka kukurydziana, emulgator: lecytyna; enzymy, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy

Wartość odżywcza w 100 g

Wartość odżywcza

wartość odżywcza w 100 g mieszanki

wartość odżywcza w 100 g pieczywa

Wartość energetyczna

 1330 kJ/316 kcal

1388 kJ/332 kcal 

Zawartość białka

 11,0 g

7,5 g

Zawartość węglowodanów

 61,3 g

71,3 g

Zawartość tłuszczu

 2,7 g

1,8 g

Ilość jednostek chlebowych [WW*]

 5,1

5,9 

1WW* = ilości gram produktu

 20

17 

*WW - wymiennik węglowodanowy
Receptura

Litewski Mix - chleb - Receptura

Litewski Mix - bułki - Receptura

Specyfikacja

W/94 - Litewski Mix 

Materiały reklamowe

 Litewski   litewski2   litewski%20bu%C5%82ki
liczniki odwiedzin