Wysokiej jakości środek wypiekowy przeznaczony do pieczywa pszennego. Dzięki unikalnemu połączeniu odpowiednich emulgatorów i enzymów wyeliminowano problem niestabilnej jakości mąki. Zastosowanie tego polepszacza gwarantuje dłuższe utrzymywanie wilgotności przez ciasto oraz poprawę struktury i objętości gotowych wyrobów. Gerstar może być wykorzystywany zarówno w przypadku produkcji zautomatyzowanej jak też w produkcji ręcznej. Gwarantuje odbicie dobrej jakości znaku na kajzerce. |
Skład | mąka pszenna, cukier, emulgator: E472e, lecytyna; gluten, substancja stabilizująca: guma guar; polepszacz mąki: siarczan wapnia, cysteina; enzymy, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Wartość odżywcza w 100 g polepszacza |
| ||||||||
Receptura | Gerstar - Receptura | ||||||||
Specyfikacja |
| ||||||||
Materiały reklamowe |