haferplus brot

Soja Mix

 

  • Zawartość naturalnego białka sojowego
  • Duża zawartość błonnika
  • Obniża poziom tzw. złego cholesterolu

 

<td>x</td>

Pieczywo stworzone z odpowiednio dobranej kompozycji mąk z dużą zawartością soi, posiadającej niezwykle korzystny wpływ na nasz organizm. Pieczywo sojowe dostarcza do naszego organizmu łatwo przyswajalne białko sojowe pochodzenia naturalnego, błonnik i nienasycone kwasy tłuszczowe powodujące obniżenie tzw. złego cholesterolu, witaminy z grupy B oraz liczne składniki mineralne. Regularne spożywanie pieczywa sojowego zmniejsza ryzyko miażdżycy oraz chorób serca i powinno ono uzupełniać codzienną dietę. 

Skład

ziarno sojowe, gluten, mąka sojowa, sól, mąka pszenna graham, mąka kukurydziana, słód jęczmienny, słód żytni, emulgator: lecytyna; regulator kwasowości: kwas cytrynowy; kminek, kolendra, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy; enzymy

Wartość odżywcza w 100 g

Wartość odżywcza

wartość odżywcza w 100 g mieszanki

wartość odżywcza w 100 g pieczywa

Wartość energetyczna

 1760 kJ/419 kcal

1484 kJ/355 kcal 

Zawartość białka

36,1 g

13,9 g

Zawartość węglowodanów

32,7 g

64,7 g

Zawartość tłuszczu

16,0 g

 4,5 g

Ilość jednostek chlebowych [WW*]

 2,7

5,4 

1WW* = ilości gram produktu

 37

 19

*WW - wymiennik węglowodanowy

Receptura

Soja Mix - chleb - Receptura

Soja Mix - bułki - Receptura

Specyfikacja

W/37 - Soja Mix

 

Materiały reklamowe         

soja   Soja%20C   Soja%20bu%C5%82ki
liczniki odwiedzin